KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Akkor fogalmazzunk pontosan: nem a képviselői helyén, hanem a jegyzőkénti helyén foglal helyet.
Tisztelt Képviselő Úr! Nagy tisztelettel köszöntöm. Köszönöm a hozzászólását. Szeretném elmondani, hogy a vízkészletjárulékfizetési kötelezettség nélküli vízmennyiség növelésére az agrárkamara tett javaslatot. Ennek alapján a jogalkotó ezt a javaslatot terjesztette be, különös tekintettel arra, hogy a gazdák ennek eredményeképpen könnyebben tudják igénybe venni és nagyobb területet tudjanak öntözni. Úgy gondolom, ez valamennyiünk érdeke, nem csak a gazdák érdeke, hiszen az, hogy Magyarországon az agrárgazdaság eredményes legyen, az időjárási viszontagságoknak ne legyen annyira kitéve, úgy gondolom, ez a javaslat - még egyszer mondom, az agrárkamara javaslatára került be a törvényjavaslatba ez a növelés - mindenképpen nemzeti érdeket szolgál. Arra kérem a tisztelt képviselő urat nagy tisztelettel még egyszer, hogy fontolják meg, tudják-e emiatt támogatni ezt a módosítást.
Tisztelt Országgyűlés! Úgy gondolom, mind az általános vitában, mind pedig most sikerült kifejteni, a legfontosabb kritikát úgymond megválaszolni: nem igaz, hogy elmarad vagy megszűnik a kötelező kéményseprési lehetőség, hanem az a helyzet, a javaslat szerint a tulajdonos, az egylakásos ingatlan, családi ház, ingatlan tulajdonosa megrendelése alapján történik. Tehát nem szűnik meg ezeknél a szolgáltatás, az egylakásos ingatlanoknál is lesz kéményseprési szolgáltatás, csak egyszerűbben, gyorsabban tudnak hozzájutni.
Arra kérek mindenkit nagy tisztelettel, és abban bízom, hogy Szilágyi képviselő úr szívét is meg tudom lágyítani e tekintetben, hogy egy csapatban játsszunk itt, valamennyi országgyűlési képviselő. Úgy gondolom, senkinek az egészsége ne szenvedjen csorbát, de mégis egyszerűbben jussanak hozzá ehhez a szolgáltatáshoz, tehát nevezetesen, erre tekintettel, hogy én most felhívom a tisztelt megrendelők figyelmét, hogy ezt majd vegyék igénybe, ha ezt a parlament elfogadta, hogy senkinek az élete ne kerüljön veszélybe, támogassák önök is ezt a javaslatot. Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban. - Szilágyi György: Ez elég ön szerint?)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me