DR. ARADSZKI ANDRÁS

Full text search

DR. ARADSZKI ANDRÁS
DR. ARADSZKI ANDRÁS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A kormány alapvető fontosságúnak tartja mind az emberi egészség védelmét, mind a természet védelmét, de ezzel együtt nélkülözhetetlen energetikai beruházások meglétét is fontosnak tartja, hogy az energiaellátás biztosítható legyen.
A kérdezett tervezett vezeték jelen esetben két végpont, Kecskemét és Albertirsa között húzódik, és a vezeték nyomvonalának kialakítása a legkisebb lakossági és környezetterhelés szempontjait szem előtt tartva történik. Natura 2000-es területeket is érint, és az ezeken való áthaladás előzetesen egyeztetve lett a területileg illetékes nemzeti parki igazgatóságokkal és az erdészeti hatóságokkal is.
2017. augusztus elején minden érintett önkormányzat tájékoztatást kapott a geodéziai felmérésekről, azzal a kéréssel együtt, hogy a település lakóit a szokásos módon tájékoztassák. Időközben befejeződtek a geodéziai felmérések, amelyek alapján elkészültek a részletes nyomvonaltervek, amelyek már beazonosítható módon mutatják, hogy mely ingatlanokat és milyen mértékben fogja érinteni a kérdéses távvezeték. Ezek alapján lehetséges az ingatlannyilvántartásban szereplő adatokat beszerezni, az ingatlantulajdonosokat közvetlenül tájékoztatni és megkeresni. Ez a munka folyamatban van, értelemszerűen az adatok értékelése folyamán.
A villamos- és mágneses erőtérre vonatkozó határértékek betartása a Mavir Zrt. felelőssége, és természetesen biztosítani is fogja ezt. A nagyfeszültségek közelében egészségügyi kockázatot a rendszerirányítás közel 70 éves történelme során nem mutattak ki. Így az élővilágra sem jelent veszélyt. Ezek a létesítmények igen nagy biztonsági távolságok betartásával készülnek el, nemritkán közel 40 méteres távvezetékoszlop kialakításával, tehát ezek a gondok, amik a lakosság kapcsán felvetődtek, megoldást nyernek. Köszönöm. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me