DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! Elöljáróban engedje meg, hogy azt mondjam: minden helyi fejlesztésnek - és így Somogy megye és Somogy megye déli fejlesztésének - alapvető kiindulási pontja a helyi területi tervezés. Az Országgyűlésnek a költségvetés keretein belül, a kormánynak a költségvetés végrehajtása keretein belül alapvetően az a feladata, hogy az erre biztosított forrásokat az adott térségnek biztosítsa.
Somogy megye számára több mint 43 milliárd forint áll a terület- és településfejlesztési operatív program, magyarul a TOP keretein belül rendelkezésre; azon múlik, hogy önöknek ott milyen tervei és elképzelései vannak. Ebből a keretből ipari parkokat, kerékpárutakat, óvodákat, bölcsődéket, egészségügyi alapszolgáltatásokat, turisztikai fejlesztéseket, az ön által is említett közútfejlesztési beruházásokat lehet finanszírozni.
(15.30)
A forrás tehát ott van, az biztosítva van, nyilvánvaló, hogy alapvetően a helyi tervezésre, a helyi kezdeményezésekre van szükség.
Azt én egy percig nem vitatom, hogy Somogy és ezen belül Dél-Somogy történelmileg az ország egyik legproblematikusabb helye, nem véletlen, hogy a kormány figyelme különböző területi, regionális tervek támogatásával erre a térségre eddig is irányult, ez jelenleg is így van, és a jövőben is így lesz.
Egyébként, ha már itt a számokat mondom: a megyei forráson felül Kaposvár megyei jogú város számára a TOP keretében további 14,75, közel 15 milliárd forint áll rendelkezésre. Ez a teljes forráskeret 2017. március végéig meghirdetésre került, így a teljes TOP-forrás elérhetővé vált a térség számára. Várjuk a térség javaslatait, terveit, elképzeléseit. A kormány áll rendelkezésre. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me