DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Nem véletlen, hogy mint ön is említette, öt évvel ezelőtt hangzott el az ön kérdése. Öt év alatt önök nemzeti ügyben sok tekintetben megváltoztatták magatartásukat. (Szávay István közbeszól.) Nem szavazták meg a kvótaellenes alaptörvénymódosítást, és esetenként egyes képviselőjük durván, megengedhetetlen hangon beszél a határon túli magyarokról. Hogy csak egy példát mondjak, szolnoki elnökük azt mondta a határon túli magyarokról, hogy „Az erdélyi magyarság nagyobb része - az észak-amerikai indiánokhoz hasonlóan - megvehető egy marék üveggyönggyel. Ez a marék üveggyöngy a kettős állampolgárság volt.” (Szávay István közbeszól.)
Tisztelt Képviselő Úr! Egyébként a kormány státusza a nem kizárólagos állami tulajdonban lévő cégekkel kapcsolatban nem változott. Nem állami tulajdonban lévő gazdasági társaságok esetében a magyar állam közhatalmi tevékenység gyakorlása során nem adhat utasítást társaságok belső működésének befolyásolására. A nem többségi állami tulajdonban lévő gazdasági társaságok esetében a magyar állam tulajdonosként sem tud érdemi befolyást arra az egyébként általunk is fontosnak tartott célra fordítani, hogy a magyar nyelv használatát segítsék elő. Ez egyébként csak ezeknek a társaságoknak pozitív hozzáállásával valósulhat meg.
Én javaslom képviselő úrnak, indítványozom önnek, hogy próbálják meg a gazdasági életben jelentős szerepet játszó gazdájuk közreműködését kérni, hogy ezek a nagy gazdasági cégek változtassanak azon az egyébként általunk sem helyeselt magatartásukon, amelyet ön is kérdésében kifogásolt. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)
(13.20)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me