MAGYAR ZOLTÁN

Full text search

MAGYAR ZOLTÁN
MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Képviselőtársaim! A Csorna város határába tervezett napelemgyár ügyében rengeteg a gyanús kérdés. Több tízezer magyar állampolgár hiába várta eddig a válaszokat. Az üzemnek egyébként két éve működnie kellene, a falak állnak, a termelő technológia, ami nyilvánvalóan a legnagyobb beruházás lenne, a mai napig sehol. Országgyűlési képviselői lehetőségemet igyekeztem kihasználni, és három minisztériumot is kérdeztem az üggyel kapcsolatban, de semmiféle érdemi válasz nem érkezett.
Illetve, ami érkezett, erősen ellentmondó a többi minisztériuméval szemben. Most a legfőbb ügyészhez írt levelem folytán állítólag nyomoznak. Látva a keszekusza céghálót, a brókerbotrányban érintett befektetőket és az önökhöz köthető gyanús vállalkozásokat, az ügy egyre bűzösebb, viszont a kérdések száma csak növekszik.
Adok is néhány kérdést itt államtitkár úrnak, hogy legyen szíves ezeket most kifejteni, mert, ahogy mondtam, a három minisztérium egymásnak ellentmondó válaszait kaptuk csak eddig. Mi lesz az állami támogatásként a gyárnak ítélt 1 milliárd forint sorsa? Mi lesz az európai uniós forrásból szintén odaítélt 2 milliárd forint sorsa? Mi lesz a 7 milliárd forintnyi eximbankos hitellel? Ebből mennyit használt fel a cég, mennyit nem? Egyáltalán milyen garanciák mellett adtak bármiféle támogatást ennek a cégnek, látva a már akkor is nagyon gyanús háttérköröket?
Szándékosan vagy hanyagságból követnek el ekkora közpénzzel való dilettáns bánásmódot? Indult-e belső vizsgálat? Ha igen, annak eredményét miért nem ismerhettük meg? A helyi Fidesznek nem a sajtót kellene támadnia, amikor az érdeklődik az ügy iránt, hanem mondjuk, az őket érintő részt legalább napvilágra hozni. Erről jut eszembe, államtitkár úr, gondoltak-e már arra, hogy bocsánatot kellene kérni a helyiektől, akiket csúnyán becsaptak? Hiszen ez a Fidesznek helyben a legnagyobb választási ígérete volt, és ahogy mondtam, a termelés még mindig sehol, technológia sehol. Egyáltalán miért mondják azt, hogy egy XXI. századi üzemet fognak ott létrehozni? A tervekből jól látszik, hogy ez eszükbe sem jutott valójában.
Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me