DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY

Full text search

DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY
DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Talán abban egyetérthetünk, vitán felül áll, hogy meglehetősen korán kezdődött a meglehetősen hideg ősz ebben az időszakban, ebben az évben. Ennek egyik jele elsősorban az volt, hogy amikor jöttek a nagy esők, akkor a legendavásárló Puskás csapatánál a világítás a fűtött focipályán elszállt. Sokan egyébként azon aggódtak a nézők közül, hogy talán Mészáros Lőrincre bízták a villanyszámla befizetését. De hasonló jel volt például a címerbotrányba keveredett Újpestnél is nem is olyan régen, hogy a pályán nem volt világítás. Pedig ezek a pályák minden jóval rendelkeznek, legfőképp az egyik tulajdonságuk, hogy van bennük fűtés a hideg napokra.
Nos, a hirtelen jött hideg idővel a fűtés még aktuálisabb lett egy helyen, méghozzá a magyar egészségügyben. A Szent János Kórházban került elő az az ügy, hogy megpróbálták beindítani az ez évi fűtési szezon korai kezdetén a kazánt, és rájöttek, hogy nem működik, ami jól mutatja, hogy egyébként egy felújításra váró, pénzt igénylő intézmény milyen helyzetben tud lenni, milyen helyzetben vannak általában a budapesti és a magyarországi kórházak is.
Ez csak azért fordulhat elő, és különösen a Szent János Kórházban azért fordulhatott elő, mert önök halálra ítélték ezt a kórházat az „Egészséges Budapest” programban. Önök halálra ítéltek minden olyan ellátóhelyet, amelynek felújításra, amelynek pénzre lenne szüksége. Lényegében ez mutatja, és ben-ne van, mint cseppben a tenger, az önök egészségügyi politikája, az önök egészségügyi ténykedése, nemcsak nemzetközi összehasonlításban, hanem a környező országok összehasonlításában is. A kormány rendkívül alultervez, és mindig alulkölt az egészségügyben, minden kormányzati tervezésnél azzal állunk szemben, hogy önök keveset terveznek be.
Miniszter úr, ön ott szokott ülni az EMMI-t vezető miniszter mellett, és nézi azt a vergődést, amit ő folytat, amikor pénzekről van szó. Így hát most biztosan tud valami választ adni, hátha Rétvári államtitkár úr segít is önnek ebben, hogy miért tervezik rendszerint alul ezt a költségvetést, miért nem szánnak elég pénzt az egészségügyre, hogy miért a pénzszórásra és nem az értelmes pénzköltésre költik azt, amit a magyar adófizetők megtermelnek. Várom válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me