CSERESNYÉS PÉTER

Full text search

CSERESNYÉS PÉTER
CSERESNYÉS PÉTER nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A felszólalásában a számtalan irányváltoztatás, identitásváltás eredményeképpen is elmondhatjuk, a Jobbik a magyar béreket az uniós bürokratákra bízná. Az a párt akarja ezt, amely korábban uniós zászlót égetett, az a párt és az a Vona Gábor, aki egy beszédében Magyarország uniós tagságával kapcsolatban azt mondta, hogy „Esküszünk, a magyarok istenére esküszünk, hogy tagok tovább nem leszünk.”
Ha a Jobbiknak valóban fontosak lennének a béremelések, ha már szavazásról beszélt ön, akkor tavaly év végén megszavazta volna azokat az adócsökkentéseket, amelyek lehetővé tették a béremeléseket. A Jobbik ráadásul olyan partnereket is toborzott ehhez a béruniós művelethez, amit ön itt ismertetett, mint például egy horvát neonácit. A horvát Tiszta Jog párt korábbi politikusa - a Jobbik kezdeményezésének támogatója - rendszeresen náci karlendítéssel fotózkodik, és a Hágában korábban háborús bűnökkel vádolt horvát tábornokot támogató rendezvényeken jelenik meg. (Moraj a Jobbik soraiban. - Közbeszólások ugyanott, köztük: Szégyelld magad!)
A Jobbik komolytalan javaslatától függetlenül a béreket emelni kell és emeljük is, és emelik a munkaadók is, ezért nőtt 15 és 25 százalékkal a minimálbér és a szakmunkás-bérminimum. (Z. Kárpát Dániel: Miért mennek el az országból? Miért?) Ezért folytatódnak az ágazati béremelések többek között az egészségügyben a pedagógus rendvédelmi dolgozók esetében is. Tájékozódjanak és láthatják, hogy csak ebben az évben 12 százalékkal nőttek átlagosan a bérek Magyarországon. (Z. Kárpát Dániel: Miért mennek el az emberek az országból?)
Ha már unióról beszélt, önök egyébként valójában egyetlen uniót hoztak létre, méghozzá a Jobbik unióját Simicska Lajossal. (Moraj a Jobbik soraiban. - Közbeszólások a Jobbik soraiból: Habony!) A Jobbik plakáthelyszerzési akciója jól mutatja, hogy a népszerűség-csökkenés miatt már kétségbeesett dolgokat csinál a párt. Teljesen egyértelműnek tűnik, hogy ezeket a plakáthelyeket Simicska Lajos játszotta át a Jobbiknak. A nagyvállalkozó nem kilóra, hanem dekára vette meg az önök pártját. Ez is azt bizonyítja, hogy önök pénzért és hatalomért mindenre képesek. (Moraj és közbeszólások a Jobbik soraiból.) Itt lenne az ideje, hogy átnevezzék a pártjukat, lehetne akár az új nevük az előbb említett vállalkozóról elnevezett kft. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me