ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Mielőtt bármilyen érdemi kérdésben kifejteném az álláspontomat, szeretném leszögezni, hogy bármilyen magyar politikai vitának a származási alapú megközelítését a leghatározottabban visszautasítom. (Közbeszólás a Fidesz soraiban: Úgy van! - Taps a kormánypártok soraiban.) Ezt mi sem a radikális jobboldaltól, sem a baloldaltól nem fogadjuk el. Meg is lep egyébként, hogy éppen az önök padsorából hangzik el olyan hozzászólás, amire azt kell mondanom, hogy antiszemita megközelítésnek nincsen helye (Gőgös Zoltán: Pont fordítva van, miniszterelnök úr!), zéró toleranciát hirdettünk ezzel szemben. A Magyarországon élő zsidó közösség a kormány védelme alatt áll, és áll a jövőben is. (Gőgös Zoltán: Félreértés van!)
Ami pedig az ügy lényegét illeti: szeretném világossá tenni, én úgy látom, hogy dezinformációs kampány zajlik Magyarország ellen (Közbeszólás a Fidesz soraiban: Úgy van!), ez nem új dolog, láttunk már ilyet, a mostani éppen olyan, mint amit az alkotmány- és a migránsügyben folytattak velünk szemben. Az igazság az, hogy a kormány semmilyen egyetemet, így Soros György Közép-európai Egyetemét sem zárja be. A kormánynak az a célja, hogy Magyarországon minden egyetemre azonos szabályok vonatkozzanak, és ne legyenek privilégiumok.
(13.30)
Az egyetemekre vonatkozó általános szabályok alól csak akkor lehet kivételt tenni - akkor talán lehet (Közbeszólás az MSZP soraiból: Amikor ti akarjátok!) -, ha erről a magyar parlament által ratifikált nemzetközi szerződés rendelkezik. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me