HOLLIK ISTVÁN

Full text search

HOLLIK ISTVÁN
HOLLIK ISTVÁN (KDNP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Itt az Országgyűlésben is többször ejtettünk már szót a strasbourgi bíróság legutóbbi, két bangladesi migráns ügyében hozott felháborító ítéletéről.
Most egy figyelemre méltó összefüggésre hívnám fel a figyelmét a strasbourgi bíróság és a bevándorláspárti szervezetek összefonódásának ügyében. Úgy tűnik ugyanis, hogy Soros György bevándorláspárti emberei a vonal mindkét végén ott vannak a migránsbizniszben.
Az egyik oldalon ott vannak a Soros-szervezetek, amelyek támogatják és működésükkel segítik a tömeges bevándorlást, sőt keresik azokat a migránsokat, akiket jogilag képviselni tudnak. A másik oldalon pedig a strasbourgi bíróságon ott ülnek Soros emberei, mint például Sajó András, a Soros-egyetem egyik alapítója, aki strasbourgi bíróként gondoskodik arról, hogy a bevándorláspárti álláspont mellé álljon a bíróság.
Az ítélettel kapcsolatban két, eddig nem ismert tényre szeretném felhívni a figyelmét. Egyrészt a strasbourgi bíróság túlnyomórészt olyan jelentésekre alapozta ezt a döntést, amelyek annak a Magyar Helsinki Bizottságnak a közreműködésével készültek, mely képviselte a perben a két bangladesi migránst. Úgy gondolom, hogy ez összeférhetetlen. Másrészt az ítéletben részt vevő Sajó András maga is tagja volt a Magyar Helsinki Bizottság tanácsadó testületének. Tehát közvetlen kapcsolat volt közte és a migránsokat ebben a perben képviselő szervezet között.
A fentiek alapján, államtitkár úr, két kérdésem lenne. Nem gondolja, hogy Sajó András közvetlen kapcsolata a Helsinki Bizottsággal olyan körülmény, amely felveti az összeférhetetlenség kérdését? Illetve: a strasbourgi bíróság összesen mennyi bírságot szabott ki Magyarországra azért, mert az betartja a szabályait? Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me