ANDER BALÁZS

Full text search

ANDER BALÁZS
ANDER BALÁZS (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Akkor itt a 700 ezres foglalkoztatotti bővülésről néhány szót. Ott van abban a közmunkáshadsereg is, ami éves szinten 355 ezer embert érint. A feleekkora Szlovákiában pedig ugyanilyen - mondjuk úgy - demográfiai problémákkal küszködnek, mint mi. Ott ez éves szinten 27 ezer főt érint.
Ha ezt fölszorozzuk, még mindig 300 ezres előnyünk van. Ezeket az embereket kellett volna egyébként odaterelni az elsődleges munkaerőpiacra, például normális képzéssel, kedves Hollik képviselőtársam, nem pedig 1000 milliárd forintot elfüstölni, elégetni ebben a teljesen értelmetlen vagy sokszor… - bocsánat, tisztelet mindazon közmunkásoknak, akik becsülettel végzik a munkájukat és értéket teremtenek vagy éppen falut szépítenek, de elsődlegesen ezt az 1000 milliárd forintot az elmúlt években nem ott kellett volna elfüstölni, hanem képzésekre kellett volna fordítani, hogy ezeket az embereket vissza lehessen vezetni az elsődleges munkaerőpiacra; ezt a 300 ezer embert, ami Szlovákiával összehasonlítva még mindig itt van, és mindig megterhelik tulajdonképpen a magyar munkaerőpiacot, illetve önöknek nagyon jó lehetőséget biztosít itt a statisztikai trükközésre.
Ezekkel az emberekkel kellett volna kezdeni valamit, mert az nem működik, hogy mondjuk, Győr-Moson-Sopron megyében a foglalkoztatottaknak csupán 0,6 százaléka közmunkás, ezzel szemben, mondjuk, Gyüre képviselőtársam szűkebb pátriájában, Szabolcsban 18 százalék; 100 foglalkoztatottból 18. Hogy is van ez? Akkor országon belül kellene valahogyan rendet teremteni, és ezt a hatalmas nagy kettészakítottságot valahogyan megoldani, és akkor máris nem merülne föl ilyen probléma például, hogy munkaerőhiány van, mert ezekkel az emberekkel adott esetben ezeket az állásokat be lehetne tölteni. Köszönöm a figyelmet. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me