GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Két dolog nagyon röviden: ha az államtitkár valamit tesz és sugall, akkor mondjon konkrétumokat - ez az egyik. Várom, államtitkár úr, a konkrétumot.
A másik dolog: sajnálom, hogy Hollik képviselő úr már nincs itt, mert csak addig számított, ameddig a gondolatait elmondta, és utána elhúzott. Tehát Hollik képviselőtársam mond, bedob számokat. Azt mondja, hogy szocialisták? Kormányzási időszakukban 200 ezerrel csökken a foglalkoztatottak száma. Egyszer végre, egyszer végre gondolják már végig: 2008-ban nem Magyarországon volt egy pénzügyi-gazdasági világválság. Nem Magyarországon volt ennek hatása a foglalkoztatáspolitikára, egész Európában. Ezek is közrejátszottak bizonyos értelemben bizonyos munkahelyek megszűnéséhez.
Kettő: akkor, amikor arról beszél, hogy Fidesz, és akkor pedig tömegesen, 700 ezerrel nő a foglalkoztatottak száma? Akkor el kell kezdeni azon gondolkodni, amit államtitkár úr folyamatosan, mindig vitat, de hát hiába vitatja, a tényhelyzet ezt támasztja alá, hogy nem a közfoglalkoztatás színpadán kellett volna 160-170 ezer fővel növelni a közfoglalkoztatottak számát, nem a külföldi Magyarországon történő beszámítása kellene hogy eredményt hozzon több mint 100-120 ezer főt érintően. Nem, nem a diákfoglalkoztatásból származtatott, korábban be nem számított - bár ő állítja, hogy beszámított, de be nem számított - foglalkoztatások helyett a most már beszámított diákfoglalkoztatási százezrekkel kell foglalkoztatási bővülést elérni. Ezek nem foglalkoztatásbővülések, ezek statisztikai manipulációk.
Egyszer végre el kellene jutni oda, hogy el tudjon kezdeni a kormány vagy a kormány szerepvállalója valós, tiszta számadatokról beszélni, és akkor már a bérekről nem is akarok beszélni. Vagyis akarok, csak azt majd egy másik megszólalás keretében teszem meg. Elnök úr, köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me