BURÁNY SÁNDOR

Full text search

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! Nem múlik el nap, hogy ne derülne ki, milyen módon emelkednek a hamarosan megkezdődő vizes vb költségei. Az értesítőkből legutóbb arról értesülhettünk, hogy újabb 7,8 milliárd forinttal növelik meg a sporteseményre szánt pénzt, ezen belül a nyitó- és záróünnepségre 3,8 milliárd forintot, biztonsági szolgáltatásokra egymilliárd forintot, a Hajós Alfréd és a Széchy Uszoda felújítására 3 milliárdot terveznek elkölteni, jelen állás szerint. Itt muszáj tennem egy kitérőt, hiszen ismert, hogy a házszabály szerint az interpelláció elmondott változata az írásos változathoz képest új információt nem tartalmazhat. Tekintettel arra, hogy korábban adtam be ezt az interpellációt, az elmondás alapján ragaszkodom az írásbeli változathoz, a házszabály engem erre kötelez. De térjünk vissza a lényeghez!
Valójában tudja-e a kormány, hogy végül mennyibe kerül majd a vizes vb az adófizetőknek? Csak emlékeztetőül: a vb költségeit kezdetekben 8 milliárdra becsülték, aztán lett belőle 25 milliárd, ma már 100 milliárd forint felett járunk; magyarán, jócskán elszámolták magukat. Arra is emlékeztetnem kell önöket, hogy a kormány év eleji döntése értelmében a megbízó nem fogadhatja el azt az ajánlatot, amely meghaladja a tervezetten felüli 30 százalékot. Ezt a kormány azzal magyarázta, hogy elejét kell venni az indokolatlan költéseknek, és már 15 százalék esetén is igazságügyi szakértőknek kell állást foglalni.
(16.00)
Ami pedig a beszerzéseket illeti, a bútorpiacon egy, még pályakezdő cég hirdetmény nélküli eljárásban kapott megrendelést, amelynek értelmében több mint félmilliárd forintért szállíthat bútorokat az idei vizes világbajnokságra. Egy céginformációs adatbázis szerint a nyertes kft. csak tavaly november 17-én jegyeztette be a bútor-, szőnyeg-, világítóberendezés-nagykereskedelem és az irodabútor-nagykeres-ke-de-lem tevékenységi köröket, a szerződést pedig idén február 8-án kötötték meg.
Ezek után a következőket kérdezem. Mivel magyarázzák egy referenciával nem rendelkező vállalkozás iránti kormányzati bizalmat? Betartotta-e a kormány a közbeszerzésekre vonatkozó szigorú szabályokat? Ma mégis mennyi a vb aktuális költsége? Érdeklődéssel várom a kormány válaszát. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me