DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY

Full text search

DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY
DR. LUKÁCS LÁSZLÓ GYÖRGY (Jobbik): Eszem ágában sincs elfogadni a választ, tisztelt elnök úr. Rétvári államtitkár úrnak azt tudom javasolni, hogy a saját statisztikái helyett néha az OECD vagy akár a Központi Statisztikai Hivatal adatbázisát böngéssze, hiszen ott kerek perec leírják a Magyarországról szóló jelentésben a nemzetközi szervezetnél, hogy Magyarországon a magyar betegek a legjobban kiszolgáltatottabbak annak, hogy az állam nem visel kellő terhet az ő gyógyszerkiadásaikban. Ezzel a statisztikával nem lehet vitatkozni, javaslom, nézze meg az OECD-nek az adatbázisát, minden indikátor ebbe az irányba mutat.
Egyébként, amit ön elmondott, ez a valóságnak is azért mond teljesen ellent, hiszen beszéljünk háziorvosokkal, beszéljünk gyermek-háziorvosokkal, látjuk, hogy minden praxisban százával vannak azok a betegek, akik a magas árak miatt, a kicsi támogatás miatt képtelenek akár napról napra kiváltani a megfelelő gyógyszereket, a szükséges gyógyszereket.
Ha jól működne a gyógyszerár-támogatás, ha jól működne az állami gyógyszertámogatás, akkor ilyen nem fordulhatna elő. A Jobbik olyan gyógyszertámogatási rendszert dolgoz, és dolgozott ki, amelyben a krónikus betegeket…
(15.40)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me