KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Kivonultak az ülésről, és nem vettek részt a vitában. Szeretném kérdezni, hogy milyen bátorság ez, képviselő úr. Milyen bátorság ez? Milyen bátorság ez?! (Dr. Bárándy Gergely: Ott a módosító!) Milyen bátorság ez? (Dr. Bárándy Gergely: Ott a módosító, szavazzátok meg!) Semmilyen! Képviselő úr, olyan szocibátorság, az a helyzet. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Szavazzátok meg, jobb, mint a tietek!)
A másik pedig az, hogy ön kijelenti, hogy kormányzati korrupció van. Képviselő úr, önnek törvényben, a képviselői jogállásról szóló törvényben foglalt kötelezettsége, ha ezt de facto kijelenti, tegyen feljelentést (Dr. Bárándy Gergely: Nézze már meg, hány feljelentés van bent!), milyen kormányzati korrupcióról tud. (Zaj. - Az elnök csenget.) Képviselő úr, ne blöfföljön, hanem tegyen feljelentést (Dr. Bárándy Gergely: Soroljam? - Dr. Gyüre Csaba: Majd az ügyészség kivizsgálja! - Dr. Bárándy Gergely: Fideszes főügyésszel?), éljen a képviselői jogosultságával. (Zaj. - Az elnök csenget. - Közbeszólás az MSZP soraiból: A vitában kellett volna felszólalni!)
Tisztelt Országgyűlés! Ami pedig a megbízhatósági vizsgálat rendszerét, illetőleg a Nemzeti Védelmi Szolgálattal kapcsolatos törvényi meghatározásokat, illetőleg szabályozást illeti, szeretném elmondani, hogy annak a törvénynek az elfogadása után sem tett az Európai Unió vagy pedig a strasbourgi bíróság egyetlen kritikai észrevételt sem ezzel a rendszerrel kapcsolatban.
Amit pedig a TAB-ülésen Felkai államtitkár úr elmondott, azzal kapcsolatban az a vélemény, amit önök kritizálnak, kérem szépen, teljes mértékben megállja a helyét az az álláspont, amit Felkai államtitkár úr elmondott, hiszen azokra a viszonyokra, amelyek a vizsgálat elrendelése, illetve annak végrehajtása során keletkeznek, Felkai államtitkár úr helyesen rávilágított és megfogalmazta az azzal kapcsolatos kormányzati álláspontot.
Szeretném elmondani, hogy az általános vitában a törvényjavaslatot teljes támogatás övezte, a megszólaló képviselőcsoportok vezérszónokai támogatásukról biztosították a javaslatot. Ez azt bizonyítja, ennek a javaslatnak egyébként a fő célja úgy, ahogy az általános vitában elmondtam, és ha a képviselő úr indulatmentesen itt lett volna… - mert én egyébként tisztelem önt ennek a véleménynek a figyelembevételével is, amit teljesen megalapozatlannak tartok és visszautasítok, amit rám vonatkoztatva mondott képviselő úr, majd a választók döntenek rólunk 2018-ban valamikor, ezt szeretném mondani. Úgyhogy ne reménykedjen, hogy én lemondok, én végigdolgozom a ciklust, és a választók majd eldöntik, hogy kinek szavaznak bizalmat.
Ami a törvényjavaslatot illeti, képviselő úr, szeretném elmondani, hogy a benyújtott és támogatott javaslatok főként nyelvhelyességi pontosításokat tartalmaznak, érdemi megfogalmazásokat, érdemi eltéréseket nem.
Szeretném megköszönni a vitában részt vevőknek, akik támogatták a javaslatot, Simon Miklósnak, Vejkey Imre képviselő úrnak, aki a TAB többségi véleményét mondta. Nagyon sajnálom, hogy az MSZP ilyen álláspontot foglalt el, hogy egyrészt már eleve kijelentette, hogy nem támogatja a törvényt, majd nem vett részt az általános vitában, most pedig nekünk esett ebben a második körös vitában. Nem értem, mit szeretnének. Azt szeretnék, ha jó szabályozás lenne? (Dr. Bárándy Gergely: Vonjuk vissza! - Hiszékeny Dezső: A módosítót fogadd el!) Azt szeretnék, ha még inkább eredményesen tudnánk fellépni a korrupció ellen? Akkor tessék élni a képviselői jogukkal, vegyenek részt az általános vitában, érdemben vegyenek részt az ötpárti tárgyalásokon, amelyeket a Belügyminisztériumban rendszeresen megtartunk a fontos törvényjavaslatok benyújtása előtt, már a kormányra való benyújtás előtt, és akkor talán higgadtabban tudnak érvelni a javaslataik mellett.
Kérem a tisztelt Országgyűlést, hogy a törvényjavaslatot a holnapi zárószavazáson támogassa. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me