DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Frakcióvezető Úr! Ami az elmúlt napok tüntetéseit illeti, szeretném önnek is elmondani, hogy egy szabad országban élünk; Magyarország demokrácia, ahol mindenki szabadon elmondhatja a véleményét, szervezhet tüntetést, flashmobot (Gőgös Zoltán: Maximum követik utána napokig!), pöröghet hajnalig az Oktogonon, ha éppen úgy tartja kedve.
És ami óriási különbség az önök kormányzásához képest, hogy senkinek nem kell attól tartania, hogy a rendőrök rárontanak, rálőnek, vagy éppen bezárják, csupán azért, mert békésen tüntetett. (Kunhalmi Ágnes: Nem is akarnak szétverni semmit! Ezek békés tüntetők, nem B-közép…)
A szólás és a gyülekezés szabadsága, tisztelt képviselő asszony, azonban nem jelent felhatalmazást az erőszakos cselekedetekre. Nem jelent például felhatalmazást arra, hogy középületeket, műemlékeket rongáljanak, mint ahogy az egyre jobban elborult Gulyás Márton tette. A vélemény szabadsága nem terjed ki arra, hogy megrongálják például a Terror Házát, amely olyan hősöknek állít emléket, akik az életüket adták a magyar szabadságért. A gyülekezés szabadsága arra sem jelent biankó csekket, hogy bántalmazzák a sajtó munkatársait, mint az a köztévé stábjával történt.
Azért hozom ezt ide, mert a baloldal nagyon is bátorítja ezt az agressziót. Például az újramelegített SZDSZ, a Momentum vezetője az újságírók zaklatására annyit mond: mindenki azt kapja, amit megérdemel. Gulyás Márton munkatáborokkal fenyegetődzik, Magyar Bálint narancsos forradalomról álmodik, Demszky Gábor szerint pedig (Kunhalmi Ágnes: Orbán Viktornak meg viszket a tenyere! - Az elnök csenget.) ki kell dolgozni az ellenállás módjait. Talán ennek az ellenállásnak az egyik módja már az, hogy inzultálja (Kunhalmi Ágnes: Meg el kell takarítani a civileket…) azokat a riportereket, akik neki nem tetsző kérdéseket tesznek fel. (Kunhalmi Ágnes: Ti vagytok a kopaszkormány! A kopaszkormány a Fidesz!)
(13.10)
A sor még nem teljes, tisztelt kiabáló képviselő asszony: Szigetvári Viktor arról elmélkedett (Kunhalmi Ágnes: Csak hogy meghalljátok!), hogy a kormányt „nehéz lesz békés eszközökkel eltávolítani” - idéztem.
Hadházy Ákos szerint - ő most sajnos nincs közöttünk -, ha ők nem jutnak hatalomra, akkor 2018 után már csak a forradalom jöhet. Ugye, arról az emberről van szó, aki március 15-én nemes egyszerűséggel féreghez hasonlította azokat, akik vele nem értenek egyet.
Zárom a nem teljes sort, mondjuk, Tordai Bencével, aki valaha azzal kampányolt, hogy lehet más a politika, de ma már nem tudja feltétlenül elítélni azt (Dr. Varga László: Miért nyomtatott papírból válaszolsz?), ha valaki szimbolikus épületeket rongál, értsd, a köztársasági elnök hivatalát. Hogyha így lenne más a politika, akkor köszönjük szépen, nem kérünk belőle.
Tisztelt Frakcióvezető Úr! Ezeket csak azért mondom el, mert a baloldali pártoknak nagy felelősségük van abban, hogy teret engednek-e az erőszaknak. (Dr. Varga László: Előre kitaláltad, hogy mit mondasz?) A vak is látja, hogy ma Magyarországon kampányfőpróba zajlik, és ez a milliárdosok főpróbája. Ebben a főpróbában sok olyan eszközt vetnek be (Kunhalmi Ágnes: Az oligarchák főpróbája!) és fognak bevetni (Kunhalmi Ágnes: A ti oligarcháitok főpróbája!), amelyek eddig szerencsére nem voltak részei a magyar közéletnek. És ennek a főpróbának, azt is látjuk, hogy az egyik fő témája a bevándorlás lesz. (Dr. Varga László: Ki van neki nyomtatva, nem is tudta, mit fog mondani!) Annyiban azonban most már tisztább a kép, hogy a külföldről támogatott szervezetek maguk sem titkolják, hogy mindenekelőtt a bevándorláspolitika terén szeretnék meghátrálásra kényszeríteni a kormányt. (Dr. Rétvári Bence: Így van!) Ezt támasztja alá a röszkei tüntetés is, amit mikor máskor, mint nagyszombaton szerveztek. Ezen a tüntetésen aztán volt minden, „Refugees welcome!” tábla és a határzár eltörlését követelő transzparens is (Dr. Varga László: Ezt előre leírta otthon, vagy hogy van ez?); az egyik szónok bocsánatot kért a bevándorlóktól a magyarok tettei miatt, míg mások egy olyan bevándorló kiszabadítását követelték (Kunhalmi Ágnes: Szabad iskolákat!), akit azért ítéltek el, mert kővel támadt a magyar rendőrökre. (Kunhalmi Ágnes: Szabad iskolákat akarunk!)
Tisztelt Képviselő Úr! Elnézve a magyarországi politikai tájképet, talán nem túlzás azt állítanunk, hogy egy évvel a választás előtt mindenki szépen felsorakozott a magyar kormány ellen, aki egyébként is fel szokott. Azok állnak velünk szemben (Kunhalmi Ágnes: A jobboldali tanáraitok! Az egyetemi tanárok!), akik jogköröket vennének el a tagországoktól; akik teret engednének a korlátlan bevándorlásnak; akik szerint megengedhető, hogy külföldről pénzelt aktivisták próbálják alakítani a magyar közéletet; és azok állnak velünk szemben, akiknek az adóemelés a mániájuk, és akik újra segélyalapra helyeznék a gazdaságot, és újra leépítenék a családtámogatási rendszereket.
Tisztelt Ház! A nemzeti politika tehát össztűz alatt van, de ez csak annak a jele, hogy az ellenzék brutális eszközökkel (Kunhalmi Ágnes: Elvesztettétek a bizalmat, mert magyarokra rontottatok rá!) készül a választásra. De a lényegen ez nem változtat, tisztelt Kunhalmi képviselő asszony, akármennyire is kiabál, ez a kormány sohasem fogja engedni, hogy mások döntsenek helyettünk. A baloldalnak persze nagy a tapasztalata ezen a téren (Kunhalmi Ágnes: Meg Putyin!), de ez egy olyan tapasztalat, amelyre mi nem szeretnénk építeni, és nem is fogunk.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Kunhalmi Ágnes: Ámen! - Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me