DR. TÓTH BERTALAN

Full text search

DR. TÓTH BERTALAN
DR. TÓTH BERTALAN (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselőtársaim! „Az a politikai rendszer, amelyik nem hajlandó a társadalom megszerveződő erőivel tárgyalni, az csak önmagának tehet szemrehányást, amikor rálőnek, csak magának. És nem a lövöldözőket kell hogy terhelje a felelősség, hanem azokat, akik nem voltak hajlandóak a békés szándékúakkal tárgyalni, elismerni azokat és működni hagyni.” - Ezt egy volt Soros-ösztöndíjas mondta 30 évvel ezelőtt, akinek a keresztneve Viktor.
Hiába kértük Jánost a múlt héten, hogy ne írja alá a CEU-törvényt, mégis megtette. És nem felmentve a gyávaság vádja alól, de még ő is hozzátette a véleményét, hogy párbeszédre, tárgyalásra van szükség. Ezek után nem kell csodálkozni az elmúlt hetekben tapasztalható tüntetéshullámon, hiszen az öregedő Fidesz hadat üzent a fiataloknak. Hadat üzent az egyetemeknek, hadat üzent az Európai Uniónak, és hadat üzent a civil társadalomnak, mert ez a volt Soros-ösztöndíjas semmi olyat nem tűr el, ami nem tőle függ. Nem akarja, hogy ebben az országban legyen olyan egyetem, iskola, intézmény, amelyik nem tőle függ. Nem akarja, hogy legyenek olyan civil szervezetek, amiket nem ő pénzel. Nem akarja, hogy legyen valaki, aki számonkérheti rajta a szabadságot, az európaiságot és a demokráciát.
Tisztelt Képviselőtársaim! Az elmúlt hetek tüntetéshulláma annak a jele, hogy kezd betelni a pohár, az emberek átlátnak a szitán. Pontosan látják, hogy itt két világ áll egymással szemben: a tudás világa áll szemben a lopás világával; a teljesítmény világa áll szemben az urambátyámvilággal. A demokraták világa áll szemben az ostoba önkénnyel és a hazug elnyomással. A szabadságszerető emberek világa áll szemben a Fidesz világával.
Egyre többen értik, hogy sorosozással nem lesz több munkahely Magyarországon; migránsozásból nem lehet megélni. A Fidesz által terjesztett gyűlölettől nem lesz jobb az oktatás, nem lesznek jobbak a kórházaink, nem élnek jobban az emberek. A gyűlölettől nem lesz jobb hely Magyarország. Szeretném újra egyértelművé tenni: nem vagyunk félázsiai nép. Magyarország az európai értékközösséghez, a modern nyugati, fejlett Európához akar tartozni.
Ennek megfelelően az MSZP a civil társadalom és a CEU, valamint az oktatás szabadsága mellett kiálló tüntető tömeg mellett áll. A volt Soros-ösztöndíjas háttérhatalmak szervezkedéséről beszél. De képviselőtársaim, ki épít itt idegen érdekeket szolgáló háttérhatalmat? Nem más, mint a Fidesz: putyini módszerekkel, putyini mintára, Putyin érdekében puccsot hajt végre a saját népe ellen.
Mert kinek az érdeke az Orbán-Putyin paktum? Kinek az érdeke, hogy Magyarország 30 évre Oroszország adósává váljon egy soha meg nem térülő gigaberuházás révén? Magyarországé biztosan nem. Kinek az érdeke az európai uniós egység bomlasztása? Magyarországé biztosan nem. Kinek az érdeke, hogy a nemzeti konzultációs portál szoftverjén megjelenjen az orosz titkosszolgálatokkal együttműködő cég mérőkódja? Kinek az érdeke, hogy magyar választópolgárok adatai Oroszországba kerüljenek? Biztosan nem a magyar emberek érdeke. Kinek az érdeke, hogy egyedülálló adatbázis jöjjön létre egy külföldi tulajdonú magáncégnél a magyar emberek és cégek közüzemi és bankolási körülményeiről? Ez sem a magyar emberek érdeke.
Tisztelt Képviselőtársaim! Annak a viszkető tenyerű úrnak és társainak ezzel kell elszámolnia 2018-ban. Minél előbb mossuk meg a kezeiket, annál előbb indul meg a tisztulás. Közös jövőnkért, Magyarországért! Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me