KÓSA LAJOS

Full text search

KÓSA LAJOS
KÓSA LAJOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! (Gúr Nándor: Vigyázz a forintra, Lajos!) Mindaz, amit az Európai Bizottság döntéseivel kapcsolatban állítottunk, sajnos szomorú valósággá vált. Korábban már számos alkalommal felhívtuk a figyelmét a tisztelt Háznak arra, hogy az, amit a Bizottság előkészít, nevezetesen, hogy a villamos energiával kapcsolatos ármeghatározást nemzeti szintről uniós szintre szeretné emelni, az Magyarország számára súlyosan hátrányos. Ezért indítottunk nemzeti konzultációt, ezért mondtuk azt, hogy állítsuk meg Brüsszel ezen törekvéseit, ezért mondtuk azt, hogy a magyar embereknek és a magyar gazdaságnak ez a törekvés súlyosan hátrányos. (Gőgös Zoltán: Ez nem igaz! - Tukacs István: A Fidesznek!)
Nem egyszerűen csak sokkal többet kell majd fizetni az áramért, hanem a magyar gazdaság versenyképességét is olyan mértékben gyengítheti a radikális áremelés, ami bizony a GDP-növekedést veszélyezteti. Természetesen az ellenzék erre komplett azt mondta, hogy lárifári, dehogy van így, csak riogatunk, ellenséget keresünk, meg nem tudom, micsodát, rémeket festünk a falra. Tisztelt Ellenzék! Nézzenek a tükörbe: a múlt héten megérkezett az a rendelettervezet és irányelv-átdolgozás, ami ezt a törekvést tartalmazza. Ha ez átmegy, Magyarországon a villamos áram ára radikálisan emelkedni fog. (Gőgös Zoltán: Meg ne rázzon, Lajos!) És higgyék el, ez sokkal jobban fogja érinteni az embereket és érdekelni, mint mindazok a kérdések, amelyeket önök azért vetnek fel állítólag, hogy ezzel a valódi problémákra irányítsák rá a figyelmet, mert azzal a kormány úgymond nem hajlandó foglalkozni.
Ma már mindenki számára világos, hogy önök súlyosan tévedtek, megtévesztették az embereket, mert lehet tudni, hogy persze lehet a teljes ellenzéknek támogatni mindenfajta megmozdulást demokratikus keretek között, lehet odamenni Röszkéhez tüntetni azért, hogy minden migránst engedjünk be, mindenfajta ellenőrzés nélkül (Gőgös Zoltán: Mikor szippantottál utoljára? Adjál abból a szerből!) - megjegyzem, ez aligha áll Magyarország érdekében, és biztosan nem találkozik a magyar választók sokaságának a véleményével és álláspontjával. De persze önök nyugodtan lehetnek migránspártiak, és mondhatják azt, hogy ide minden migránst Magyarországra, lelkük rajta, de az egészen biztos, hogy a villamos energia ára, az áram árának a súlyos emelkedése minden egyes díjfizetőnek a bukszáját drámaian fogja érinteni. Ezért kell minden erővel ez ellen fellépni.
Persze, lehet menni tüntetni a Terror Háza elé. Megjegyzem, meggyalázva azokat az embereket és azoknak az embereknek az emlékét, miután megdobálják a Terror Házát, akik a nyilas terror áldozatai voltak, vagy a kommunista terror áldozatai voltak. Vajon kivel akartak egy gyékényen árulni? Azzal a jobbikos képviselővel, aki a Duna-parton meggyalázta a zsidó áldozatok emlékművét?
(13.50)
Itt ül a Jobbik soraiban; nem kértek elnézést tőle (sic!), csak megpróbálták elsumákolni az ügyet. Vagy vajon azoknak az áldozatoknak, akiknek a körmét letépték, veséjét letépték, függetlenül attól, hogy egyébként mit tettek vagy mit gondoltak, pusztán azért, mert nem tetszett nekik a kommunista diktatúra és annak a pribékseregnek a rémtette, amit egyébként az ÁVH végrehajtott? Természetesen lehet ezeket az embereket támogatni, mert az ellenzék habozás nélkül ezek mellé állt, mintegy egy gyékényen árulva azokkal, akik a kommunizmus és a nyilas rémuralom áldozatainak az emlékét egyszerre gyalázták meg, és még lehet ezen jót mosolyogni. De egy biztos, ha van valami, amiért közösen kell erőfeszítéseket tennünk, az az, hogy a diktatúrák áldozatainak az emlékét ne lehessen meggyalázni, és senki ne mondhassa azt, hogy Magyarország számára az az igazi feladat, hogy az áldozatok emlékét gyalázzuk meg, és eközben a villamos energia árának drámai emelkedése egy mellékkérdés, senkit nem érint, csak a kormány akarja ezzel elterelni a problémák elől a figyelmet.
Napnál világosabb, hogy orbitális hazugságról van szó. Egy biztos: a Fidesz mindent megtesz annak érdekében (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), hogy ne lehessen európai színtéren a magyar áram árát drámaian emelni. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me