ELNÖK

Full text search

ELNÖK
ELNÖK: Köszönöm szépen, jegyző úr. Tisztelt Országgyűlés! Most soron következik ma kezdődő ülésünk napirendjének megállapítása. A napirendre, az ülés időtartamára, a felszólalási időkeretekre az elnöki jogkörben előterjesztett javaslat alapján döntünk. Kérem, foglalják el helyüket, és ellenőrizzék, hogy kártyájukat elhelyezték-e és megfelelően elhelyezték-e a szavazógépekben. Tisztelt Országgyűlés! Képviselőtársaim, kormánypárti képviselőtársaim is, ha befejeznék a külön diskurzust!
Tisztelt Országgyűlés! Most a házszabálytól eltérésre tett javaslatról döntünk. Az Országgyűlés elnöke házszabálytól eltérésben azt kezdeményezi, hogy az Országgyűlés a villamos energia belső piacáról szóló európai parlamenti és tanácsi rendelettervezet, valamint a villamos energia belső piacára vonatkozó közös szabályokról szóló európai parlamenti és tanácsi irányelvtervezet vonatkozásában az indokolt vélemény elfogadása feltételeinek fennállásáról szóló B/15096. számú jelentés és az ennek elfogadásáról szóló H/15097. számú határozati javaslat tárgyalása és döntéshozatala során úgy térjen el a házszabálytól, hogy a határozati házszabály 34. § (1) bekezdését ne kelljen alkalmazni, valamint a jelentés és a határozati javaslat együttes általános vitájára a szerdai ülésnapon kerüljön sor a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló T/14967. számú törvényjavaslat általános vitáját követően.
(14.00)
A házszabálytól eltérésre tett javaslatot B/15096/1. és H/15097/1. számokon a honlapról megismerhették. Tisztelettel felhívom figyelmüket, hogy a házszabálytól való eltéréshez a jelen lévő képviselők négyötödének igen szavazata szükséges.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hozzájárul-e a házszabálytól való eltéréshez. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a házszabálytól való eltérést 140 igen szavazattal, 18 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most a napirend módosítására tett indítványról döntünk. Az MSZP és az LMP képviselőcsoportja azt javasolja, hogy a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló T/14967. számú törvényjavaslat általános vitájára ezen az ülésen ne kerüljön sor.
Tisztelt Képviselőtársaim! Aki ezzel egyetért, kézfelemeléssel szavazzon! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a javaslatot nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Most az elnöki jogkörben előterjesztett napirendi javaslatról döntünk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a napirendi ajánlást az előbbiekben elfogadott módosítással. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Látható többség.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a napirendet elfogadta.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me