DR. TILKI ATTILA

Full text search

DR. TILKI ATTILA
DR. TILKI ATTILA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A Macedóniában tavaly decemberben tartott választáson a kormányzó demokrata párt 51, a kommunista utódpárt, a Szociáldemokrata Unió 49 mandátumot szerzett a 120-tagú parlamentben - kormányt azóta sem sikerült alakítani. Kézenfekvő, hogy a belpolitikai patthelyzetet a macedón alkotmányos intézményrendszer keretei között Macedónia polgárainak kell megoldaniuk. Ezt azonban nem mindenki gondolja így.
A Judicial Watch nevű amerikai korrupcióellenes szervezet birtokába került dokumentumok szerint a Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa által gründolt és pénzelt nem kevesebb, mint 61 úgynevezett civil szervezet az elmúlt években legalább ötmillió dollárt költött a konzervatív kormány destabilizálására. Nem csak erőszakos tüntetéseket szerveztek, de az egyik pénzelte például a felforgatás gyakorlati kézikönyvének tekinthető, A radikálisok szabályai című könyv fordítását, amelynek szerzője egy interjúban kifejtette, hogy a politikai célok elérése érdekében nemcsak a hazugság, a megtévesztés és az erőszak megengedett eszköz, de akár az emberölés is. A zavargások során több kormányzati épületet megrongáltak az elkövetők, „Soros-hadsereg” feliratú pólóban pózoltak a kameráknak, a Soros-biro-dalom egyik szervezetének pedig az volt a feladata, hogy a konzervatív kormány regnálása alatt minden évben kiadott egy pamfletet, amelyben a sajtószabadság egyre romló helyzetén kesereg. Macedónia népének elege lett ebből, és az idén januárban megalakult az „Állítsuk meg Sorost!” mozgalom. Ők derítettek fényt többek között arra, hogy a Nyílt Társadalom Alapítvány egyik munkatársa és korábban titkosszolgálati tisztként dolgozó férje állhatott jobboldali politikusok lehallgatása mögött. A mozgalomhoz azóta tízezrek csatlakoztak.
Tisztelt Államtitkár Úr! Felmerül a kérdés, hogy miért áll a macedón kormány Soros útjában. A válasz egyszerű: szó sincs itt semmilyen Nyílt Társadalomról, egyedül a pénzről van szó. A migrációs válság tetőpontján napi 10-12 ezer migráns lépett át a görög-macedón határon, óriási pusztítást hagyva maguk után, a kormány erre egy határkerítés megépítésével válaszolt. Köztudott, hogy a Soroshoz köthető szervezetek nagyot szakítanak a migránsbizniszből, az egyik magyarországi szervezet összesen közel 15 millió forintot követel a magyar államtól két migráns után. „És egy újabb konzervatív kormány megalakulása nem tenne jót az üzletnek: ha Soros szövetségesei győznek, annak ellenőrizhetetlen muszlim bevándorlók beáramlása lesz az eredménye.” - írja a Washington Post cikke erről a témáról. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me