SCHMUCK ERZSÉBET

Full text search

SCHMUCK ERZSÉBET
SCHMUCK ERZSÉBET (LMP): Nem! Nem, a választ nem tudom elfogadni. Teljesen tisztában vagyunk mi is azzal, államtitkár úr, hogy Paks II. nem munkahely-, igazából lényegi munkahelyteremtő beruházás. Gyakorlatilag önök emlegették tízezer munkahely megteremtését, ami nyilvánvalóan nem igaz. Erre szerettük volna most felhívni a figyelmet.
Államtitkár Úr! Az elmúlt időszakban mi valóban több oldalról járjuk körbe a kérdést, de mindenhol azt látjuk, hogy tulajdonképpen nekünk van igazunk. Ön most megint arra hivatkozik, hogy Paks az olcsó és a kiszámítható energia oldaláról az érdekes. Mi, azt gondolom, az elmúlt időszakban többször is bizonyítottuk, hogy ez nem igaz.
Ha csak magát a létesítés költségét nézzük, és ha csak egyszer vesszük dupláját annak, amit önök terveztek, hogy 4000 milliárdba fog kerülni, általában azt tapasztaljuk a vizes vb kapcsán is, hogy négy-öt-hatszorosa lesz a végső ár, mint amit önök először mondanak. Ha csak simán a duplája lesz, akkor is a 8000-10 000 milliárd forintot elérheti. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Ha ezeket beépítjük az atomenergia árába, akkor már nem lesz olcsó energia.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me