VOLNER JÁNOS

Full text search

VOLNER JÁNOS
VOLNER JÁNOS (Jobbik): Köszönöm szépen. Tisztelt Miniszter Úr! A Nagykőrösön élő és az önkormányzat csatornaberuházása nyomán károsult emberek érdekében járok el, és kérem az ön támogatását. A következő történt. Nagykőrösön létrejött egy csatornaberuházás, a csatornaberuházás során 85 százalékát a beruházási összegnek kifizették az európai uniós támogatásokból, 15 százalékot ráterheltek a lakosságra. Lakónként, családonként 150-200 ezer forint volt az az önrész, amit az önkormányzat víziközmű-társulása révén beszedtek az emberektől, és ilyen módon valósulhatott meg ez a beruházás.
Kiderült azonban, hogy 558 millió forintot az önkormányzat más forrásból elő tudott teremteni, ilyen módon tehát az emberek joggal gondolták azt, hogy ez az általuk befizetett önrész vissza lesz fizetve. A város fideszes polgármestere, Czira Szabolcs azonban másképp döntött, a nagykőrösi emberek hozzájárulása nélkül, az ő engedélyük nélkül a nagykőrösi emberek pénzét másra, útépítésre fordította.
Akkor, amikor megkerestük a polgármester urat, először kiröhögött minket, később, amikor összehívtam egy tüntetést Nagykőrösön - amire egyébként hasonló méretekben, legalábbis 1956 óta nem volt példa, olyan felháborodott emberekkel találkoztunk, olyan nagy tömegben -, a civilekkel össze-fogtunk, és elkezdtünk aláírásokat gyűjteni annak érdekében, hogy a csatornapénz visszafizetésre kerüljön. 2500 aláírást hoztam el most miniszter úr részére, és tisztelettel arra szeretném kérni, hogy válaszoljon, miniszter úr, hogy mikor kaphatják vissza a nagykőrösi emberek azt a csatornapénzt, amit a saját fideszes polgármesterük az engedélyük nélkül költött el.
Mikor jár vissza az embereknek ez a szerintem jogtalanul elvett összeg? Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me