DR. GULYÁS GERGELY

Full text search

DR. GULYÁS GERGELY
DR. GULYÁS GERGELY (Fidesz): Köszönöm a szót. Igen tisztelt Elnök Úr! Az előterjesztőnek a végén kellene reagálni, és erre annyiban van is lehetőség, hogy Vitányi Iván képviselőtársam az én eltávozásomat követően is… (Közbekiáltások: István! - Dr. Apáti István: Ugyanaz az emelet, más a szoba! - Derültség. - Szabó Timea: A Soros műve!) Elnézést! Vitányi Istvántól külön és sokszorosan elnézést kérek ezért (Zaj. - Az elnök csenget.) a nyelvbotlásért. Tehát az én eltávozásomat követően is az előterjesztőket fogja képviselni. (Mesterházy Attila: Nem maradsz itt a végéig?) De most azért röviden szeretnék az elhangzottakra válaszolni, legalábbis arra, ami válaszra érdemes.
(12.10)
Ebből a szempontból a legegyszerűbb a nemzetiségi bizottság képviseletében felszólaló szószóló asszony által elmondottakra reagálni: részben az előterjesztés expozéjában is jeleztem, hogy mi elfogadjuk ezt az észrevételt, tehát a módosító javaslatot mi a magunk részéről támogatni fogjuk.
Ugyan Szél Bernadett frakcióvezető asszony nem volt még jelen az expozé időszakában… (Dr. Szél Bernadett: Ez nem igaz természetesen!) Ha viszont jelen volt, akkor nem figyelt oda. (Derültség a kormánypárti padsorokban. - Közbeszólás a Fidesz soraiból: Egyre jobb! - Dr. Bárándy Gergely: Ittuk a szavait!) És ebben az esetben nem jobb a helyzet, a kettő ugyanis együtt nem lehet igaz, hogy itt is volt és oda is figyelt, mert akkor nem kérte volna rajtam számon az európai uniós finanszírozásra vonatkozó részt, hiszen az expozéban elmondtam, hogy a felmerült tárgyszerű kritikák közül azt jogosnak tartom, hogy ne tegyünk különbséget az Unióból érkező támogatások megítélése között. Tehát nem tudom, hogy melyik a jobb, frakcióvezető asszony döntse el, hogy nem volt jelen, vagy nem figyelt oda, de utána ezt kár rajtam számon kérni, hogyha már az előterjesztésben elmondom. (Szabó Szabolcs: Miért nem ezt írtátok bele?) Ezt a módosítást szintén támogatni fogjuk.
Ami egyébként a baloldali - hogy különbséget tegyek, a Jobbik jogos felszólításának eleget téve, a balliberális vagy balzöld ellenzék és a Jobbik felszólalása között - (Szabó Timea: Lejárt!) és zöldpárti felszólalókat illeti (Szabó Timea: Elnök úr, vége a két percnek! - Közbeszólások a Jobbik mögött helyett foglaló függetlenek soraiból.), úgy gondolom, hogy ott volt egy terápiás jellege ennek a vitának, amivel egyébként nincsen semmi baj. (Mesterházy Attila: Idő!) Az sem baj, hogyha egyébként… (Közbeszólás az MSZP soraiból: Üljél le! - Az elnök csenget.) Nem kétperces felszólalásra kaptam lehetőséget, elnézést kérek! Az előterjesztő… Abszolút nem baj, hogyha képviselőtársaim…

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me