DR. SZÉL BERNADETT,

Full text search

DR. SZÉL BERNADETT,
DR. SZÉL BERNADETT, az LMP képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Országgyűlés! Ott kezdem, hogy nem a civilektől kell félteni ennek az országnak a függetlenségét, hanem azoktól az orosz ügynököktől, akik most is itt ülnek velünk a parlamentben, és akik Paks II. megépítésén dolgoznak a nyilvánvaló népakarat ellenében. Külföldről tudjuk meg, hogy az orosz-magyar barátság növelése a cél Szijjártó Péter miniszter úr számára. Külföldről tudjuk meg, hogy önök iráni atomprogramot indítottak, külföldről tudjuk meg, hogy önök Erdogannak a lapockáit lapogatják, gratulálva az úgymond győzelméhez. Önök a külföldről finanszírozott kormány, önök a külföldről finanszírozott politikusok, önök, a Fidesz van most már külföldről pénzelve, és az önök gazdái Keleten vannak. Ez tömören és röviden a véleményünk arról, hogy önök milyen érdekeket szolgálnak. És ezek után legyenek kedvesek, ne jöjjenek elő azzal, hogy bárki más itt az országban milyen érdeket szolgál, egészen addig, amíg önök nem tisztázzák le, hogy önök kinek a megbízásából nyomják itt a gombot a magyar parlamentben.
A civiltörvény egy újabb alkalom arra, hogy a saját kormányától megvédjük az országot. Egy előnyünk van, annyi, hogy körülbelül tudjuk, hogy mi fog történni, tudjuk azt, hogy mi történt az oroszokkal akkor, amikor bevezették ezt a törvényt. Oroszországban 2012-ben hozták be azt a törvényt, amiről önök itt most összevissza beszélnek, az elmúlt négy évben közel 150 civil szervezet szerepelt a külföldiügynök-listán, ebből 27-et bezártak, legalább 21 környezetvédelmi szervezet is felkerült a listára, és a törvény hatására a szervezetek forrásai csökkentek, a megítélésük leromlott, a munkatársaikat megfélemlítették, a kormánypolitika civil kontrollja gyakorlatilag ellehetetlenült, és fontos társadalmi szolgálatokat végző civilek gyakorlatilag lehúzták a rolót Oroszországban.
Az a helyzet, hogy az, amit önök letettek az asztalra, az tulajdonképpen úgy működik, mint egy kapudrog. Önök ezt át akarják vinni az Országgyűlésen, hogy utána azt csináljanak a civilekkel, amit akarnak. Ez teljes mértékben méltatlan, elfogadhatatlan, és vegyék tudomásul, hogy ezt a külföldről hozott receptet mi maximálisan visszautasítjuk. És itt a helye annak is, hogy visszautasítsuk azt, hogy önök még a bizottsági ülésre sem jöttek be, hogy megvédjék a saját javaslatukat, és sorra mondták azt, hogy nem fogják kibeszélni azt az időkeretet, ami rendelkezésükre áll. Én értem, hogy önöknek nagyon kínos ezt a munkát elvégezni, de tudják, így jár az, aki idegen zsoldba adja magát, és a Fidesz így járt, és önöknek ezt a szemét munkát el kell itt végezni, vagy mondjanak le a mandátumukról, és lépjenek ki a Fideszből, mert teljesen vállalhatatlan az, amit önök csinálnak. És ne nézzék idiótának az embereket! Az a helyzet, hogy amikor tegnap közölték, itt a parlamentben hangzott el, hogy ez egyéni képviselői indítvány, a kormánynak kvázi köze nincsen hozzá… - hát kit néznek önök idiótának?! Bioro-bo-tok-ként dolgoztak a Fideszben, pont most ébredtek ön-tu-datukra? Dehogy! Orbán Viktor parancsára ment ez az egész törvény, és az ő érdekeit szolgálják ki. Egy probléma van, hogy Orbán Viktor meg beállt Vlagyimir Putyinnak a zsoldjába.
Teljesen egyértelmű, hogy miről szól ez az egész, ez a kétlépéses putyini recept: koholt vádak alapján lejáratják a civileket, és utána törvényi eszközzel pedig megbélyegzik őket. Az az intenzív sorosozás, amit itt levágtak, én komolyan mondom, a gyomrom fordul ki önöktől! Orbán Viktor Soros-ösztöndíjas volt. Ezt miért nem tudja tisztázni a mai napig? (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Kifordul nekem is! Szégyellje magát!) Ő az Oxfordra járt, azt lehetett csinálni, de mi meg se szólaljunk!? Hát ezt hogy gondolja a miniszterelnök úr?! A húsvéti interjújában meg valami egészen elképesztő volt. Azt mondja a miniszterelnök úr: nem hiszem, hogy a polgári értelmiség szívesen árulna egy gyékényen azokkal, akikről - figyeljenek ide! - a hamarosan elfogadandó törvény eredményeképpen világosan kiderül, külföldi pénzen, külföldi érdekeket szolgálva, külföldi megbízásból végzik a tevékenységüket. Tisztelt Uraim és Hölgyeim! Én a Nemzetbiztonsági bizottságnak a tagja vagyok.
(11.40)
Tudnom kellene arról, ha ezekkel a szervezetekkel bármi gond lenne, ha bármi külföldi érdeket akartak volna itthon megvalósítani. A Nemzetbiztonsági bizottságban erről a mai napig információt nem kaptunk, sem a jegyzőkönyvekben nincsen ilyen, sem az üléseken nincsen ilyen. Innentől kezdve mégis miről beszél Magyarország miniszterelnöke? Ha bármi idegenszívűségről lenne itt szó, elsőként kellene tudnunk, mert erre van a bizottságunk! Most komolyan, kit néznek idiótának? És ne más gyékényét nézegesse a miniszterelnök úr, hanem söprögessen a saját portáján, hogy ő kivel árul egy gyékényen! A polgári értékek, a civil társadalom, a független gondolkodás és a nemzetérdek, no, mindezek ellen csinált neki egy koktélt Vlagyimir Putyin, ezt ő megissza, de az a helyzet, hogy mi nem vagyunk vevők sem erre a stílusra, sem erre az irányra.
Egyébként megjegyzem, az önök pártcsaládja sem vevő erre. A Néppárt éppen azon gondolkozik, hogy kizárja-e önöket a sorából vagy nem. Mi vár önökre a hónap végén? Hova keveredtek? Ha Európa szégyenfoltját csinálják magukból, az engem, mondjuk, kevésbé érdekelne, de hogy az országot is magukkal rántják, az teljes mértékben elfogadhatatlan! (Dr. Gulyás Gergely Hollik Istvánnal beszélget.)
Ennek a törvényjavaslatnak gyakorlatilag egy sajátos eleme az, hogy Brüsszelt nemes egyszerűséggel külföldnek nevezi. Ugyanis az van benne, és szeretném, hogy Gulyás képviselő úr, ha éppen nem Hollik képviselő úrral beszélget a Soros-propaganda következő fázisáról, mondja meg, azt hogy sikerült önöknek lekodifikálni, hogy ha valaki közvetlenül pályázik Brüsszelhez, mondjuk, egy akadémiai kutatócsoport, abban a pillanatban ő külföldről támogatott szervezet lesz, de ha a költségvetésen keresztül kapja meg ugyanezt a pénzt, akkor meg nem. (Kunhalmi Ágnes a kormánypárti padsorok felé: Elakadt a szavatok, mi?) Ez micsoda? Miről szól ez a történet?
Ráadásul hozzá szeretném tenni, hogy azért, ha már a saját portán kell söprögetni, akkor kezdjék a CÖF-nél. Itt tartom a kezemben a CÖF egyszerűsített beszámolóját és közhasznúsági mellékletét. (Felmutatja.)
Tök üres. Az a helyzet, hogy a CÖF ezt bírta bevallani. Itt van a másik. (Felmutatja.) Ez egy önök által, Soros által pénzelt szervezetnek nevezett intézménynek a bevallása. Ez tele van írva számokkal, ott van takkra pontosan… (Az elnök kikapcsolja a mikrofont.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me