SZÁVAY ISTVÁN

Full text search

SZÁVAY ISTVÁN
SZÁVAY ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm szépen. Gulyás képviselő úr, én nem kodifikációs problémákról beszéltem. Nem tudom, hogy mi az, amit mond, utána fogok nézni, én kétségkívül elhiszem önnek, hogy ez így történt, de én nem erről beszéltem, hanem az érdemben megtett javaslatainkról, amiket itt a vezérszónoki felszólalásomban is elmondtam: a nemzetiségekre vonatkozó, a sport- és vallási szervezetek, a határidők, a segélyszervezetek, ezek kivétele és betétele a törvénybe, illetve az átláthatóság kiterjesztése a magyarországi szervezetekre. Erről beszéltem, s ezzel kapcsolatban kommunikálta ön aztán azt, amit. De ez még valahol elmegy.
Ami nem megy el, az az a gátlástalanság, amit ön művelt itt, Vitányi képviselő úr. Ha már itt van, akkor most legyen férfi, amikor a szemembe kell nézni, s nem akkor, amikor a papírjába bújik bele és felolvassa azokat a hazugságokat, amiket Habony Árpádék a kezébe nyomtak. Ön ott volt tegnap a bizottsági ülésen, ugye, képviselő úr? (Dr. Vitányi István: Igen.) Ön a bizottság alelnöke. Ön volt az egyik előterjesztő.
Megszavazta a Jobbik ennek a törvénynek a tárgysorozatba vételét vagy nem? (Dr. Vitányi István: Megszavazta.) Akkor miért hazudja azt, hogy mi a törvény ellen szavaztunk? Itt föláll előterjesztőként és azt hazudja, hogy mi a törvény ellen szavaztunk, és tíz percen keresztül sorosozik itt minket. Hagyják ezt abba! Ez gátlástalanság! (Dr. Vitányi István: Én mondtam ilyet?) Igen, ön csinálta, képviselő úr. Legyen annyira férfi, hogy álljon föl és a) legalább kérjen elnézést, b) ha nem, akkor legalább mondja meg, hogy miért hazudozott. Miért hazudozik egy ilyen kérdésben itt nyilvánosan a parlament színe előtt?!
S hadd hívjam fel még egy problémára a figyelmüket, ami az előbb sajnos kimaradt a vezérszónokimból! Ez pedig az, hogy van egy nagy probléma ezzel a javaslattal, mégpedig az, hogy nagyon könnyen kijátszható. Ezzel is csak amellett szeretnék érvelni, hogy miért kell az átláthatóságot belföldi finanszírozásra is kiterjeszteni. A történet nagyon egyszerű. Ha Soros Györgytől félünk - most akkor tegyük fel vagy egyszerűsítsük le ezt a kérdést ennyire -, vagy bárki mástól, aki magyar állampolgár, az idejöhet Magyarországra, a saját pénzéből Magyarországon létrehoz egy alapítványt, és abból aztán elkezd olyan célokat támogatni, amiket csak akar, a politikát befolyásolva. Akkor ez a pénz már nem minősül külföldi támogatásnak, Soros Györgynek nem kell a migránssimogató szervezeteket támogatnia ahhoz, hogy a politikát tudja befolyásolni, létrehozhat magyar állampolgárként Magyarországon is egy alapítványt a magánvagyonából, és abból is lehet politikát befolyásolni. Már csak ezért is érdemes átgondolni az átláthatóságnak az ilyen szintű kiterjesztését. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me