DUNAI MÓNIKA,

Full text search

DUNAI MÓNIKA,
DUNAI MÓNIKA, a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Asszony! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A Fidesz képviselőcsoportja támogatja a Magyarország és Vietnam között létrejött, a kölcsönös bűnügyi jogsegélyről szóló egyezmény kihirdetését.
Az egyre bővülő magyar és vietnami gazdasági és jogi kapcsolatok alapján indokoltnak tartjuk a korábbi szerződés felváltásaként az új bűnügyi jogsegélyegyezmény megkötését. Az egyezmény alkalmazása egyszerűbbé és hatékonyabbá teszi majd a két ország között a bűnügyi eljárási jogsegélyek teljesítését, és elősegíti a nemzetközi bűnözés elleni hatékonyabb fellépést. Támogatjuk az egyezmény fő céljait, nevezetesen, hogy fenn kell tartanunk és tovább kell erősítenünk a két ország között egyre bővülő gazdasági és jogi kapcsolatrendszert, hogy hatékonyabb együttműködést alakítsunk ki a bűnüldözés, a nyomozások, a büntetőeljárások terén, különösen a szervezett bűnözés és a terrorizmus elleni küzdelemben.
Megvizsgáltuk és megállapítottuk, hogy a jelen egyezmény összhangban áll a polgári, a családjogi és a bűnügyi jogsegély tárgyában Hanoiban, 1985. január 18-án aláírt szerződésben foglaltakkal.
Tisztelt Képviselőtársaim! A Fidesz képviselőcsoportja támogatja azt is, hogy a szerződés keretében a két ország széles körű segítséget nyújtson egymásnak a büntetőügyekben, amely kiterjed többek között a tanúk, áldozatok, szakértők idézésére, a bizonyítékok és nyilatkozatok beszerzésére, az elítélt személyek ideiglenes átszállítására, intézkedések meghozatalára a bűncselekményből származó jövedelem, valamint az elkövetésben használt eszközök felkutatása, megtalálása, visszatartása, befagyasztása, lefoglalása és elkobzása céljából.
Tisztelt Képviselőtársaim! A Fidesz képviselőcsoportja támogatja az egyezmény kihirdetését, mert az egyszerűbbé és hatékonyabbá teszi a két ország közötti bűnügyi eljárási jogsegélyek teljesítését, és elősegíti a nemzetközi bűnözés elleni még hatékonyabb fellépést. Ezek alapján az Országgyűlésnek elfogadásra javasoljuk a törvényjavaslatot. Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me