MESTERHÁZY ATTILA,

Full text search

MESTERHÁZY ATTILA,
MESTERHÁZY ATTILA, az MSZP képviselőcsoportja részéről: Köszönöm, elnök úr és tisztelt Ház, a rugalmasságot is a csere kapcsán. Ahogy képviselőtársam elmondta, nem akarnék a részletekbe jobban belemenni, hiszen pontosan körülírta azt, hogy miről szól ez a kölcsönös bűnügyi jogsegélyről szóló egyezmény. Megítélésünk szerint ennek az egyezménynek a cikkei megfelelnek egy modern bűnügyi jogsegélyegyezménynek. Tehát ilyen értelemben abszolút beleillik a nemzetközileg elfogadott rendelkezések sorába.
(21.30)
Azt gondoljuk, hogy egy ilyen egyezmény megkötése mindenféleképpen egyszerűbbé és hatékonyabbá teszi a két ország közötti bűnügyi együttműködést, és elősegíti a nemzetközi bűnözés elleni hatékonyabb fellépést is. Tehát, ha másért nem, már ezért is értelme volna ennek az egyezménynek a kihirdetésének.
Emellett, azt gondolom, nemcsak bűnügyi vagy éppen jogi szempontból hasznos egy ilyen egyezmény megkötése, hanem ennek igenis vannak akár gazdasági, akár politikai kapcsolatokra gyakorolt hatásai is. Hiszen minél több közös egyezmény köt össze két országot, annál erősebb kapcsolatok is fűzik össze ezeket az országokat. Magyarország számára Vietnam egészen biztosan gazdasági célország is, tehát fontos, hogy a politikai kapcsolatainkat is erősítsük, fontos, hogy különböző szakmai kapcsolatainkat erősítsük, és ezáltal újabb és újabb lehetőségeket szerezzünk a magyar vállalkozók számára is. Ez egészen biztosan diplomáciai és gazdasági szempontból is kiemelten fontos.
Ezért teljesen egyértelmű ezekből kifolyólag, hogy a Magyar Szocialista Párt frakciója támogatja ennek a törvénynek a kihirdetését. Köszönöm, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me