MESTERHÁZY ATTILA,

Full text search

MESTERHÁZY ATTILA,
MESTERHÁZY ATTILA, az MSZP képviselőcsoportja részéről: Tisztelt Képviselőtársaim! Elnök Úr! Tisztelt Ház! Nem mernék vitatkozni a parlament alelnökével, sőt a választmányunk elnökével, hogy hosszas hozzászólásokkal húzzam az időt, ezért megpróbálom nagyon rövidre fogni. Természetesen az MSZP frakciója támogatja ezt az előterjesztést, hiszen ez a megállapodás gazdasági, turisztikai, kulturális vagy akár oktatási szempontból is kedvező hatást gyakorolhat a magyar-japán kapcsolatok egészére.
Egyetlenegy olyan pont van benne, aminek a kapcsán esetleg az államtitkár úr tud felelni, hogy ez vajon miért került be ide - ez inkább csak egy érdeklődés, nem akadályozza a javaslat elfogadását. Ennek a megállapodásnak az i) pontja úgy hangzik - ez a felsorolás azt szedi sorba, hogy mik azok a kritériumok, amelyek alapján valaki részt vehet ebben a programban, és csak az érdekesség miatt kérdezem meg -, úgy fogalmaz az i) pont, hogy „tartózkodása során szándékában áll betartani a fogadó ország hatályban lévő törvényeit és más jogszabályokat”. Ez egy érdekes peremfeltétel, mert ha nem akarja betartani, akkor jönni jöhet, de ebben a programban nem vehet részt, tehát talán esetleg erre érdemes lett volna odafigyelni, hogy ez valószínűleg evidencia mindkét országban, hogy az éppen hatályban lévő törvényeket mindenki betartsa az adott országon belül.
Amúgy pedig amit Csenger-Zalán képviselőtársam elmondott, azt én sem tudtam volna szebben elmondani (Derültség.), úgyhogy azzal maximálisan egyetértek. Köszönöm szépen a figyelmet.
(17.40)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me