POGÁCSÁS TIBOR

Full text search

POGÁCSÁS TIBOR
POGÁCSÁS TIBOR belügyminisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! 2017. február 14-én, Tokióban került sor Magyarország és Japán között az ideiglenesen munkát vállaló turisták programjáról szóló megállapodás aláírására. A megállapodás által előirányzott program keretében a két ország 18 és 30 év közötti állampolgárai egy évet meg nem haladóan tartózkodhatnak a másik fél területén úgy, hogy tartózkodásuk célja elsődlegesen a turizmus, amely mellett meghatározott feltételek teljesítése esetén ideiglenesen munkát is vállalhatnak.
A megállapodásban rögzített, legfeljebb 12 hónapig érvényes, turizmus alatt ideiglenes munkavállalásra jogosító vízum már létező tartózkodásra jogosító okmány Japánban. Magyarország már részese több ilyen megállapodásnak például Új-Zélanddal, a Koreai Köztársasággal, Tajvannal és Ausztráliával, és több ilyen megállapodás van előkészületben. A megállapodásban foglaltak gyakorlati megvalósítása Magyarország részéről biztosított.
A nemzetközi szerződésekkel kapcsolatos eljárásról szóló törvény szerint a megállapodás kötelező hatályának elismerésére az Országgyűlés adhat felhatalmazást, ezért az aláírást követően a belügyminiszter benyújtotta a tisztelt Háznak a megállapodás kihirdetéséről szóló javaslatot. Bízom abban, hogy képviselőtársaim a megállapodást támogatják, és szavazataikkal megerősítik. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me