DR. ARADSZKI ANDRÁS

Full text search

DR. ARADSZKI ANDRÁS
DR. ARADSZKI ANDRÁS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Gyüre képviselő úr mondandója nagyon érdekes volt. Inkább azért viszket tőle a tenyerem, mert ugye összenő az, ami összetartozik. Az MSZP és a Jobbik szép kánonban elmondja azt, ami nem igaz, de hát a Jobbik sem szereti már úgy Soros Györgyöt, mint régen, úgyhogy ez teljesen normális az önök részéről.
Képviselő úr, egyetemes szolgáltatói árról van szó. Ha önnek igaza lenne az okfejtésében, akkor igaz lenne az, hogy a cseh, a német, a francia, a belga, a dán nagytőke kiszipolyozza a lakosságot, mert annak ellenére, hogy olcsóbb a gáz ára, mint 2010 előtt volt, drágábban adják, mint Magyarországon. Ilyen szégyent! Ezek a burzsujok, ezek a multinacionális cégek kiszipolyozzák, átverik a lakosságot!
De nem erről van szó, képviselő úr. Hanem arról van szó, hogy a tőzsdei árat ne keverje az egyetemes szolgáltatói árral. A tőzsdei ár az, hogy kimegy a nagybani piacra vagy a mezőn megveszi a paradicsomot, de mire felhozzák a SPAR-ba vagy bármelyik üzletbe, és becsomagolva odaadják önnek, akkor már egy kicsivel drágább, mint ha a mezőn venné meg. Ez a dolog egyik része.
A dolog másik része az, hogy ha a világpiaci árakat nézzük, akkor valóban volt áprilisban egy mélypont, de ha a decemberi árat nézzük, és ahhoz kellene igazítani az árat, akkor most egy 10-15 százalékos gázáremelésről van szó. Az egyetemes szolgáltatás pont attól speciális, hogy nem arról szól, hogy naponta követi a piaci árat, hanem egy kiszámítható, biztonságos és megfizethető árat garantál a fogyasztók részére, és ebben Magyarország jól teljesít. Nálunk a második legolcsóbb az egyetemes szolgáltatói gáz ára Európában, a többiek mind drágábban veszik. Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)
(17.00)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me