DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Szeretném megnyugtatni Petneházy Attila képviselőtársamat, hogy én mindig azt mondtam a rezsicsökkentésről, hogy elkésett és kevés. Ugyanis ismertem a számokat, hogy milyen beszerzési ár, háttér áll mögötte, meg lehetett volna csinálni előbb. Ez a ’14-es választásra lett időzítve, csak színtisztán politikai eszközök motiválták, és a mértéke úgy lett beállítva, hogy a MET, illetve más privát, maszek gázkereskedők előtte a hasznukat leszedhessék. Tehát a fenntarthatóság egész más oldalról bizonyos szakmai műhelyek részéről merült fel, és nem az árképzéssel kapcsolatban, hanem a működéssel kapcsolatban.
A másik, hogy mi az, hogy megvédeni az áremelést? Pontosan elmondtam a számokat. Amikor 50 dollár volt a hordónkénti ár, akkor 50 forintért lehetett kapni egy köbméter gázt a lakosságnak. Amikor 60 dollár volt, akkor 60 forintért lehetett. Nagyon világos a korreláció, a világpiaci ár fölment 100 dollár fölé. (Petneházy Attila: Gyüre képviselő úrnak mondd!) Azért mondom, de ezek tények! Nem mondhatja azt, hogy mi emeltük az árakat. A világpiacon felment az energiahordozók ára, megnőtt a beszerzési ár, és ennek bizonyos arányában mi emeltünk, önök jobban emelték ’10 és ’12 között, és kevesebbet csökkentettek rajta, mint amennyit lehetett volna.
Tehát itt kell vigyázni a saját propagandájukra, mert amikor állami kézbe vették a cégeket extra költségen - ezt is bíráltuk, nem lett volna szabad ennyit adni érte, mert nem értek annyit -, akkor most már megtehetnék, hogy ezek az állami szolgáltató cégek tegyék már meg, hogy figyelik a beszerzési árakat, és olcsóbban adják a lakosságnak a gázt meg a villanyt is. Köszönöm.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me