DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Szerencsére a házszabály lehetővé teszi, hogy ebben a vitaszakaszban bárki akárhányszor hozzászóljon, természetesen nem érdektelenül.
Szeretném előrebocsátani, hogy Vejkey doktort mint magánembert rendkívüli módon tisztelem, nagyra becsülöm az ő konzervatív meggyőződését, de ezzel a kijelentésével, hogy Brüsszel diktatúrát épít, majdnem akkora mondást tett, mint annak idején egy párttársa, aki azt találta mondani, azt hiszem, talán 2006-ban, hogy szingli hordák tartják rettegésben Budapest belvárosát. Ezzel valamit ki akart fejezni a konzervatív világnézete jegyében, és oltári nagy botrány lett belőle.
Brüsszelről hadd mondjak el valamit: az önök néppárti konzervatív párttársai vannak többségben. Tehát ha azt gondolja, hogy valaki diktatúrát épít, akkor javaslom, hogy azt a hatvanéves történetet, aminek épp az évfordulóját ünnepeltük nem több mint egy hónapja, a római szerződés történetét nézze végig, és meglátja, hogy Európa történetében volt-e ilyen békés időszak. Nem azért, merthogy diktatúra vagy nem, hanem mert ez az önkéntes együttműködés jegyében zajlik, úgy indult és most is úgy zajlik.
Tehát szeretném figyelmébe ajánlani, hogy olvassa el Machiavellit, keressen párhuzamokat a jelenlegi politikai gyakorlathoz, és van más ilyen - hogy mondjam -, a diktatúra teoretikusai jegyébe tartozó (Dr. Répássy Róbert: Lenin!) alapmű, amit nyugodtan összevethet az elmúlt hét év, a nemzeti együttműködés rendszerének történetével. De amit Brüsszel próbál önkéntes együttműködés jegyében felépíteni, az nem ellenünkre, hanem értünk van. (Derültség és zaj a kormánypárti padsorokban.)
Tehát a villamos energia belső piacáról szóló európai parlamenti és tanácsi rendelet, illetve irányelv napirendje kapcsán odáig ragadtatni magát, mert a részletszabályozásokban bizonyos dolgokkal nem értünk egyet, hogy Brüsszel diktatúrát épít, sárga lapos eljárásból eljutni eddig, ez már kicsit sok. Ahogy említettem már Winston Churchilltől, vigyázzon a propagandisták szövegeinek átültetésével, mert a stratégiai gondolkodást nem biztos, hogy segíti. Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me