DR. VEJKEY IMRE

Full text search

DR. VEJKEY IMRE
DR. VEJKEY IMRE (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tényleg nagyon röviden csak annyit, hogy nyilvánvaló az, tisztelt hölgyeim és uraim, hogy Brüsszelt nem a lemeztektonikus európai földtani mozgások alapján kívánjuk megállítani, és nem is attól tartunk, hogy a magyar mámikákat le akarnák rohanni a brüsszeli csipkeverő anyókák a csipkéikkel.
A probléma az, hogy Brüsszel diktatúrát épít. (Felzúdulás az MSZP padsoraiban. - Mesterházy Attila: És az Orbán meg nem?!) Diktatúrát épít, tisztelt hölgyeim és uraim és kifejezetten ez az Európai ügyek bizottsága által tárgyalt, a jelen napirendi pontot is képező villamos energia belső piacáról szóló európai parlamenti és tanácsi rendelettervezet is ezt bizonyítja. Ezt bizonyítja, és ezért rendkívül fontos az, hogy csak olyan jogköröket, kizárólag csak olyan jogköröket gyakorolhasson Brüsszel, amit a tagállamok átruháztak rá, olyan jogköröket, amik nem kerültek átruházásra, arra ne próbálja ezeket a jogokat vindikálni.
Ezért rendkívül fontos a szubszidiaritás elvének megtartása, amit többször, sőt nem is hogy többször, sorozatosan szándékosan keresztülhúz. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me