PETNEHÁZY ATTILA

Full text search

PETNEHÁZY ATTILA
PETNEHÁZY ATTILA (Fidesz): Tisztelettel köszönöm meg a szót, elnök úr. Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Ház! Józsa képviselő úr egyik mondata indította el bennem azt a gondolatot, hogy propagandisztikus eszköznek nevezte a Fidesz érvelését.
Ha visszaszaladunk ’14 előttre, amikor ez a bizonyos, nevezzük akárhogy, de a rezsicsökkentés megtörtént, bár én hozzáteszem, akkor még csak tévénézőként, nem innen, a parlamentből élőben, hanem képernyőn keresztül szemlélhettem, ami lehet, hogy csökkentette az éleslátásomat, de nekem akkor az jött le, hogy több ellenzéki képviselő, és ha Józsa képviselő úr nem ilyen volt, akkor tőle elnézést kérek, de több ellenzéki képviselőtársa azt mondta, hogy a rezsicsökkentés nagyon veszélyes. Mert bizony az maga után vonhatja azt, hogy fenntarthatósági kérdéseket fog felvetni, mármint a szektorban veszélyesen lecsökken a visszaforgatható összeg, ezért veszélyt hordoz magában. Aztán egyszer csak észrevették, hogy bizony ez nem túl jó propaganda, hiszen a rezsicsökkentés jogosságához nem férhetett kétség. Akkor gyorsan mégis csak azt mondták, hogy ebben mégis van valami, és most már önök mondják azt, hogy még jobban le lehetne csökkenteni. A propagandisztikus eszközökhöz ez nagyban hozzátartozik.
(17.10)
Elnézést kérve Gyüre képviselő úrtól, de igen pikáns volt a felszólalásában az az irányvonal, amikor is egy jobbikos képviselő védte meg azt a fajta irányvonalat, hogy az MSZP a kormányzása alatt emelte az energiaárakat.
Tulajdonképpen bőszen indokolta meg azt, hogy az miért volt helyes, és az, amikor meg csökkentek, az miért volt tulajdonképpen teljesen magától értetődő. Ez is nézőpont kérdése. Köszönöm szépen a szót. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me