BANA TIBOR

Full text search

BANA TIBOR
BANA TIBOR (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Körmendi születésű, szentgotthárdi országgyűlési képviselőként sajnos egy szóval válaszolni is tudnék feltett kérdésemre: Ausztriában. Ennél persze hosszabb és érdemi választ várok államtitkár úrtól. De nemcsak én, hanem a Körmend, Szentgotthárd, Vasvár, Jánosháza és Őriszentpéter térségében élők is, hiszen hangzatos ígéreteikkel szemben Vas megyében sem javult a munkavállalók helyzete az elmúlt évek során. Körmenden sorra szűnnek meg a munkahelyek, Szentgotthárdon nagy a bizonytalanság az Opel körül, Vasváron és környékén továbbra is a munkalehetőségek hiánya a legnagyobb probléma, de Jánosháza és Őriszentpéter térségében sem sokkal jobb a helyzet, az aprófalvak, kistelepülések kilátástalan jövője pedig egy külön szóbeli kérdést is megérne.
Szülővárosom, Körmend vonatkozásában a fideszes városvezetés folyamatosan az erőteljes kormányzati támogatásra hivatkozik, ám ez a munkalehetőségek bővülésében mégsem mutatkozik meg. Városunk, Szentgotthárd esetében néhány elismerendő pozitív fejlemény mellett sajnos egyre sokasodnak a kérdőjelek, elsősorban a legnagyobb munkáltató, az Opel kapcsán várnánk többet a kormánytól a Szijjártó Péter által előadott propagandánál, garantálni kellene, hogy nem kerül sor leépítésekre a következő években.
A Fidesz 2010-ben azt ígérte, hogy egymillió új munkahelyet biztosít a magyaroknak, de azt elfelejtették hozzátenni, hogy a közmunkára és a külföldi munkavállalásra gondoltak. A nyugati határszélen élők jelentős része továbbra is arra kényszerül, hogy Ausztriába ingázzon, és akkor még nem is beszéltem a munkavállaló- és családellenes munkatörvénykönyvről, amelynek felülvizsgálata a 2018-ban megalakuló Jobbik-kormány egyik első feladata lesz.
A helyi járdák, utak katasztrofális állapota, a munkalehetőségek hiánya, egyre romló egészségügyi ellátás, a tömegközlekedés nehézségei és a kulturális, sportolási, szórakozási lehetőségek korlátozottsága, ezek jellemzik a Rába-vidék, az Őrség vagy a Vasi-Hegyhát mindennapjait, ezeken fog a nép, így a Vas megyeiek pártján is állva változtatni a Jobbik jövőre, megvalósítva a fokozatos és érdemi bérfelzárkóztatást jelentő európai béruniót.
Tisztelt Államtitkár Úr! Egyenes kérdésemre egyértelmű választ várok: megvédik-e a térség munkahelyeit és bővítik-e a munkalehetőségeket Vas megye déli részén? Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me