SCHMUCK ERZSÉBET

Full text search

SCHMUCK ERZSÉBET
SCHMUCK ERZSÉBET (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Önök 2014 nyarán szétdúlták a külügy diplomáciai védvonalait azzal, hogy több száz tapasztalt diplomatát bocsátottak el. Ennek a rombolásnak súlyos következményei lettek, most éppen a CEU-ügy kapcsán irtózatos pofonba szaladt bele a kormányzat. Egyszerre sikerült önöknek kihívniuk maguk ellen az egész civilizált világot, beleértve az amerikai kormányzatot, a német kancellárt és a világ akadémiai életének vezető egyéniségeit, de még a saját pártcsaládjukat, az Európai Néppártot is.
Az Egyesült Államok az önök propagandacéljainak kedvéért nem változtat saját alkotmányos gyakorlatán, amely bizonyítja, hogy önök alkalmatlanok hazánk külképviseletére. Az Orbán-kormány most ország-világ előtt alázza meg saját külügyi helyettes államtitkárát, Altusz Kristófot, akit megbízottként kineveztek a CEU-val kapcsolatos nemzetközi tárgyalások lefolytatására. Washington viszont nem hajlandó leülni Altusszal, és helyette a Nádor utcába, a CEU-hoz küldi őt tárgyalni.
Az Európai Bizottság elnöke lobbizni fog az április 29-i tanácskozáson azért, hogy a Fideszt kitessékeljék az Európai Néppártból. S valóban: mit is keres ott egy olyan párt, amely például az EU-ban egyedüliként és titokban írásos gratulációt küld húsvétkor Erdođannak a választási csalással megszerzett egyeduralma kiteljesítéséhez?
Államtitkár úr, az alábbi kérdésekre szeretnék választ kapni. Mik a tervei Altusz Kristófnak? Kivel készül tárgyalni a CEU-val kapcsolatos rendezésről, ha az Egyesült Államok szövetségi szintű képviselői erre hatáskör hiányában nem lesznek hajlandóak? Azt is szeretném megtudni, hogy önök hogyan értékelik a kormány CEU-s ámokfutásának nemzetközi fogadtatását. Ön szerint milyen károkat okozott a nyugati befektetők körében ez az országimázsunkat súlyosan romboló botrány? Várom megtisztelő válaszát.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me