SZABÓ SÁNDOR

Full text search

SZABÓ SÁNDOR
SZABÓ SÁNDOR (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Az állami kezelésű utak nagyon rossz állapotban vannak, és itt már nemcsak az egyes településeket összekötő mellékutakról, hanem a három számjegyű, két számjegyű főútvonalakról is szó van. Azt gondolom, hogy a biztonságos közlekedés megvalósítása érdekében azonnali beavatkozásra van szükség.
Noha a megyei közútkezelők ezeket a problémákat érzékelik, mindig azt mondják, hogyha kérdezzük, hogy nincs elegendő pénz a felújításra. Itt jegyzem meg zárójelben, hogy annyi értelmetlen beruházás zajlott le Magyarországon az elmúlt időszakban, hogy azt gondolom, hogy talán az emberi életet érintő, a biztonságos közlekedést megvalósító beruházásokra, fejlesztésekre kellene a kormánynak koncentrálnia, akár a költségvetésből, akár uniós forrásokból.
Szépségtapasz: a múlt héten olvastam a helyi napilapban, hogy Csongrád megyében - Szegeden is - összességében 23,5 kilométer útjavításra kerül sor az idén, ami a Csongrád megyei utak állapotát nézve vagy tekintve igen kevésnek bizonyul. Elsősorban a saját körzetemre koncentrálva azt olvastam, hogy a 47-es út szegedi szakaszán, ami a József Attila sugárutat érinti, valamint a Csongrádi sugárúton lesz gépi kátyúzás, de az nem derült ki, hogy mekkora szakaszt érint a felújítás. És van egy nagyon kritikus szakasz, a Nagykörút, a Mars tér előtti részen, ahol pedig egyáltalán semmiféle felújítás nem történik.
Nem találtam utalást szintén arra vonatkozóan sem, hogy Szeged és Kübekháza között, ami köztudottan a megyei közútkezelők szerint is a legrosszabb út Csongrád megyében, ott történik-e a közeljövőben felújítás, hiszen azon az útszakaszon már a buszok is csak korlátozott sebességgel haladnak. Éppen ezért kérdezem államtitkár urat, hogy mikor kerül sor a Szeged-Kübekháza közötti útszakasz felújítására, valamint azt is, hogy Szeged közigazgatási területén belül mekkora szakaszt érintenek az idei állami felújítások, különösen a Nagykörút, a József Attila sugárút és a Csongrádi sugárút tekintetében. Várom válaszát. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me