DR. BITAY MÁRTON ÖRS

Full text search

DR. BITAY MÁRTON ÖRS
DR. BITAY MÁRTON ÖRS földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Csak arra szerettem volna reagálni, ami itt most elhangzott Sallai képviselő úrtól. Hogyha így érzi, miért nem csinálnak egy saját agrár-érdekképviseletet, képviselő úr? Akkor hol vannak a tömegek maga mögött, amiről beszél? Tudja, miért nem csinálnak? Mert maga egy nagyon aranyos agroceleb, de magának semmi köze nincsen az agrárvilághoz. A pártjának meg végképp semmi köze nincsen. És nincsen senki, aki maguk mögé fölzárkózna agrároldalról, és megpróbálná azokat az elveket követni, amiket önök elmondanak. Ez az igazság.
Én szeretném önt megnyugtatni, én nagyon sok mindent láttam már, és láttam azt is, amikor a gazdák tüntetnek, ők azért tudják az érdekeiket érvényesíteni, hogyha akarják. És egyáltalán nem azt láttam, hogy ilyen nyugodt vérmérsékletű emberek, akik hosszan tűrik, hogy a gonosz és zsarnok agrárkamara évekig kizsigerelje őket, és egy rossz kormányzás végén csődbe menjenek.
Általában úgy szokott lenni, hogy van egy minimális tűrési küszöb után azért valamilyen utat lezárnak, vagy följönnek a Kossuth térre, vagy levágott szarvasmarhafejek vannak tejválság idején a Kossuth tér minisztériumi árkádja alatt. Tehát szokott lenni valami társadalmi ellenállás. (Gőgös Zoltán: Félnek, államtitkár úr!) Az az igazság, hogy amit ön mond, az egy politikai ellenállás, de agrárgazdasági ellenállást én nem látok.
A javaslathoz csak egyben szeretnék csatlakozni, ami szerintem tárgyi tévedés, hogy ezek nyilvános adatbázisok, amiről itt beszélünk. Tehát én is, ön is, bárki meg tudja nézni a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal korábbi honlapján vagy most már a Kincstár honlapján, hogy kinek milyen agrártámogatása van. Tehát ne csináljunk úgy, mintha ez valami titkos adatbázis lenne! Bárki hozzáférhet. Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me