MAGYAR ZOLTÁN

Full text search

MAGYAR ZOLTÁN
MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm, elnök úr. Az agrocelebhez nem szólnék hozzá; nagyon tetszik, én is átveszem, ha államtitkár úr erre engedélyt biztosít (Dr. Bitay Márton Örs: Nana! Jogdíj!), sok kormányközeli illetőre is fogjuk tudni alkalmazni.
Hogy megragadjuk a probléma és különbség lényegét: államtitkár úr, nagyon jól sikerült ez a mondata, hogy miért nem alakít jelesül Sallai Róbert Benedek egy agrár-érdekvédelmi szervezetet. (Dr. Bitay Márton Örs: Érdekképviselet, azt mondtam.) Érdekképviseletet, rendben van. Azért, mert nem az a normális, hogy pártok alakítanak érdekképviseletet, és pártok mögött állnak érdekképviseletek, Európa szerencsésebb felén nem ez a jellemző. És remélem, egyetértünk abban képviselőtársammal, hogy mi nem egy ilyen Magyarországot szeretnénk (Közbeszólás az ellenzéki padsorokból: Úgy van!), ahol pártok mögött szerveződnek a különböző szakterületek érdekképviseletei. Sajnos a Fidesznél ezt a módszert látjuk, és én elhiszem, hogy ebben szocializálódtak, de fogadják el, hogy nem ez a normális, és nem ez az, ami előreviszi az ágazat sorsát.
Az pedig, hogy jelenleg nincsenek tüntetések, az nem azért van, mert elégedettek lennének a magyar agrárium szereplői. (Gőgös Zoltán: Félnek a terrortól!) Félnek; egészen egyszerűen egy olyan országot építettek, ahol félnek, államtitkár úr. (Derültség a Fidesz soraiban. - Gőgös Zoltán: Ez így van!) Lehet ezen mosolyogni, de addig harcoltak a kommunizmus ellen, amíg építettek egy sajátot. Ez itt a probléma. Aki ma Magyarországon ki meri nyitni a száját, véleményt mer formálni a kormánnyal szemben - ahogy egyébként ezt éppen egy mai azonnali kérdésemben is felvetettem -, az egész egyszerűen meg van zsarolva, meg van félemlítve, le van radírozva. Aki pedig nem ebbe a kategóriába tartozik, az itt ül önök között zsíros állásokban, akiknek egyébként kellene képviselni az ágazat érdekeit. Ez itt a probléma. Nem azért nincsenek tüntetések, mert minden rendben van, sőt. Köszönöm. (Taps az LMP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me