DR. HARANGOZÓ TAMÁS

Full text search

DR. HARANGOZÓ TAMÁS
DR. HARANGOZÓ TAMÁS (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Hát szánalmas, vitának nem nevezhető pampogás volt ez itt, amit a tisztelt Ház falai között hallhattunk. Nem sok jó vár erre az országra a következő pár hónapban még, amíg önök kormányoznak, az biztos.
Szilágyi képviselőtársamnak annyit mondanék, hogy azért az üvegzsebtörvényt mi fogadtuk el, jóval ezt megelőzőleg, ami garantálta azt, hogy minden önkormányzatnak, minden minisztériumnak minden szerződést napvilágra kell hoznia. Ezt a 2009. évi törvényt a tisztességes eljárás védelméről valóban még a kormányzásunk alatt, ha a végén is, fogadtuk el, és mondom, Répássy volt államtitkár úrnak, hogy a Fidesz viszont 2013-ban szinte az elsők között törölte el ezt a törvényjavaslatot is, és azóta semmi mást nem csinálnak… (Dr. Répássy Róbert dr. Aradszki Andrással beszélget.) Nézzen már ide, Répássy úr, hát maguk buktak bele majdnem teljesen abba, hogy a Magyar Nemzeti Bank százmilliárdjait itt egy egy nap alatt elfogadott törvénnyel… (Dr. Völner Pálnak:) Ne mosolyogjon az igazságügyi államtitkár úr (Kucsák László: Miért fenyegetőzöl?), mert a maga disznósága többek között az, ami itt ment a parlamentben. Egy nap alatt el akartak tüntetni több száz milliárd forintot ilyen szöveggel, hogy elvesztette közpénzjellegét?! És maguk oktatnak ki minket?! Hát, ha azok a törvények lennének hatályban, amik az MSZP kormányzása alatt voltak, tisztelt képviselőtársaim, akkor az egy Kánaán lenne a korrupció elleni küzdelem tekintetében. És szeretném önöknek mondani, hogy valóban óriási különbség, hogy Zuschlag János bármilyen disznóságot csinált, az MSZP kormányzása alatt lett felelősségre vonva, és az MSZP kormányzása alatt indult ellene a büntetőeljárás, míg önök védik az összes egyes gazembert, akik egyébként ebben az országban éppen most talicskázzák haza a pénzt.
Úgyhogy azt gondolom, hogy semmilyen joguk és alapjuk arra nincsen, hogy ilyen vitákat kezdjünk el itt folytatni. Arról beszéljenek már végre, és maradt még 15 másodpercem a lényegre, hogy ezzel a törvényjavaslattal, Répássy úr, mi a problémájuk. Mi a problémájuk azzal, hogy csinálunk végre egy olyan rendszert, amelyik eleve megakadályozza, hogy ezeket a közpénzeket nem tisztességes módon használják fel? Hiszen rendszerszerűen azt mondja, hogy ki sem lehet fizetni ezeket a pénzeket, hogyha ilyen szabálytalanságokat látunk. Erre mondjon valamit végre a Fidesz, és ne csak dobálózzon, meg mocskolódjon! Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me