SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Az elején szeretném leszögezni, a Jobbik minden olyan törvényjavaslatot támogat, amely a tisztább és átláthatóbb közélet irányába mozdítja el az országot, de azért egy-két dolgot engedjenek meg, hogy megjegyezzek.
Azt írja az általános indoklásban az MSZP, hogy a korrupció napainkra az állami működés rendszerszintű elemévé vált Magyarországon. Nem csak napjainkban, az elmúlt 27 évben rendszerszintű elem volt. Igaz, hogy ezt a Fidesz fejlesztette ki és tökéletesítette, de ezt az egész rendszert az elmúlt 27 évben önök közösen, együtt a Fidesszel alakították ki, tehát nagy a felelősségük ebben.
Azt is írják ebben az általános indokolásban, hogy az MSZP 2010-ben a kormányzást úgy zárta, hogy elfogadta a tisztességes eljárás védelméről, valamint az ezzel összefüggő törvénymódosításokról szóló 2009. évi CLXIII. törvényt. Miért 2010-ben, a kormányzásuk végén fogadták el? Miért nem 2002-ben? Amikor nyolc éven keresztül kormányon voltak, akkor valóban küzdhettek volna a korrupció ellen, de önöknek mindig csak akkor fontos és a Fidesznek is csak akkor fontos, amikor ellenzékben van, küzdeni a korrupció ellen, amikor hatalmon vannak. Amikor kormányoznak, amikor lehetőségük volt már többször ebben az országban, akkor nem küzdöttek a korrupció ellen.
Ráadásul még azt is el kell mondani, hogy most is mutyiznak a háttérben, folyamatosan a Fidesszel. Most is elfogadják azokat a kis alkukat, azokat a megállapodásokat, amiket önökkel köt a Fidesz azért, hogy önöket megerősítse. Hiszen így van ez Puch László esetében, akinél a Népszavánál a Fidesz közpénzekből hirdet jelen pillanatban, így van ez egyébként akkor is, amikor nem kérdezik meg, hogy Tiffán Zsolt vajon kire gondolt, amikor azt mondta Orbán Viktornak, hogy Viktor, ezek maffiózók, mert Baranya megyét ketten irányítják, és abból az egyik MSZP-s képviselő, ezt sem kérdezték meg. Vagy így van ez akkor is, amikor a nagy átláthatóság érdekében a Fidesszel együtt nem hajlandóak nyilvánosságra hozni a családtagjaik vagyonnyilatkozatát, mint ahogy azt a Jobbik megtette.
Egy biztos: a tisztább és átláthatóbb közélet érdekében akkor lesz lényeges változás Magyarországon, majd ha a Jobbik fog kormányozni, mert mi valóban egy tisztább és átláthatóbb közéletet fogunk megteremteni, és nemcsak papírokat fogunk beadni, hanem tettekkel is meg kívánjuk változtatni ezt az egész rendszert, amit önök közösen a Fidesszel alakítottak ki. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me