KONTRÁT KÁROLY

Full text search

KONTRÁT KÁROLY
KONTRÁT KÁROLY belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! A Belügyminisztérium képviseletében rendszeresen részt veszek a Nemzetbiztonsági bizottság ülésein, és nem emlékszem arra, tisztelt képviselő asszony, hogy az ön által most megfogalmazott kritikai észrevételek elhangzottak volna a nemzetbiztonsági szakszolgálatok munkáját, működését illetően a Nemzetbiztonsági bizottság ülésein.
Tisztelt Képviselő Asszony! A nemzetbiztonsági szolgálatok a Magyarország Alaptörvényében meghatározott feladataikat látják el, nevezetesen, védik Magyarország függetlenségét és törvényes rendjét, és érvényesítik Magyarország nemzetbiztonsági érdekeit. A szolgálatok minden esetben maradéktalanul eleget tesznek a jogszabályban előírt kötelezettségeiknek, amióta a Fidesz kormányozza az országot. 2010-ben építettük fel a jelenlegi nemzetbiztonsági védelmi rendszert, amely azóta is bevált és eredményesen működik.
(15.10)
Köszönetet mondok a nemzetbiztonsági szolgálatok állománya valamennyi tagjának azért a szolgálatért, amellyel védik Magyarország, a magyar emberek biztonságát, és bár olyan világban élünk, amelyben százszázalékos biztonság nem létezik, Magyarország polgárai a lehető legnagyobb biztonságban vannak.
Tisztelt Képviselő Asszony! A nemzetbiztonsági szolgálatok működését speciális feladatkörükből adódóan a Nemzetbiztonsági bizottság, illetve a Honvédelmi és rendészeti bizottság kiemelten ellenőrzi. A szolgálatok demokratikus és alkotmányos működésének további garanciája, hogy a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke mindig az aktuális parlamenti ellenzék soraiból kerül ki. Emellett az érintett állampolgárokat panaszjog is megilleti a szolgálatok tevékenységével kapcsolatban.
Tájékoztatom a tisztelt képviselő asszonyt arról, hogy a Belügyminisztérium és a szolgálatok képviselői kéthetente rendszeresen beszámolnak az aktuális nemzetbiztonsági kérdések napirendi pont keretében a Magyarországot érintő, nemzetbiztonsággal összefüggő kérdésekről. Tisztelt Képviselő Asszony! A bizottsági üléseken magam is részt veszek, és a nemzetbiztonsági szolgálatok első számú vezetői, illetve helyettesei vesznek részt és adnak tájékoztatást a Nemzetbiztonsági bizottság tagjainak valamennyi kérdésről.
Tisztelt Képviselő Asszony! Amilyen kérdést föltesznek a bizottság tagjai, arra a szolgálatok vezetői mindig válaszolnak. És engedje meg, hogy megosszam azt a tapasztalatomat a Nemzetbiztonsági bizottság működésével kapcsolatban, hogy az én tudomásom szerint a szolgálatok iránti bizalom teljes a Nemzetbiztonsági bizottság tagjai részéről - ezt tapasztaltam a Nemzetbiztonsági bizottság ülésein való részvétel kapcsán. Tisztelt Képviselő Asszony! Az ön által felsorolt témák közül a Nemzetbiztonsági bizottság valamennyit részletesen megtárgyalta, illetve folyamatosan, kéthetente tájékoztatást kap az aktuális helyzetet illetően az új fejleményekről.
Azokat a rágalmakat pedig, amelyeket ön elmondott, amelyek a szolgálatokat alaptalanul érték, visszautasítom, tisztelt képviselő asszony. Abban, hogy ma Magyarországon minden településen élő számára a lehető legnagyobb biztonságot tudjuk garantálni, a nemzetbiztonsági szolgálatok munkatársai is komoly feladatot végeznek, a Terrorelhárítási Központtal és a rendőrséggel együttműködve.
Tisztelt Képviselő Asszony! Arra kérem, hogy ne támadja a nemzetbiztonsági szolgálatokat, hiszen a nemzetbiztonsági szolgálatok eredményes működése, eredményes munkája Magyarország, valamennyi magyar állampolgár érdeke, és itt, a parlamentben, úgy gondolom, minden támogatást meg kell adnunk annak érdekében, hogy ezt a fontos szolgálatot a jövőben is eredményesen, valamennyiünk érdekében el tudják látni. És arra kérem a tisztelt képviselő asszonyt, hogy ha ön is komolyan gondolja, hogy ez a szolgálat valamennyiünk érdekét szolgálja, akkor támogassa és fogadja el a válaszomat. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me