DR. HADHÁZY ÁKOS

Full text search

DR. HADHÁZY ÁKOS
DR. HADHÁZY ÁKOS (LMP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Legutóbb Hódmezővásárhelyről beszéltünk, most Szekszárdról beszélnénk. Annyit kell tudni, hogy ott van három jó barát, Horváth István képviselő úr, Amrein Károly, a Gemenc Volán - most már máshogy hívják - igazgatója és egy Opel-kereskedő nagyon jóban vannak, vadásztársak is. Történt egy olyan affér, hogy a Gemenc Volán a paksi telephelyét eladta 2009-ben Horváth Istvánnak és az Opel-kereskedő közös cégének 180 millió forintért, másnaptól viszont évente 25 millió forintért visszabérelte tőle a Gemenc Volán, majd nagyon hamar megjelent az MVM Informatika Kft., amely Paks II. informatikai cége, és 55 millió forint/évért a másik felét kibérelte ennek a területnek. Tehát az egyik felét a Gemenc Volán visszabérelte, ahol a buszok vannak, az irodaházrészét pedig a Paks II. Informatika bérelte. Összesen tehát 80 millió forintban fáj ez az államnak. Tehát 180 millióért adta el a Gemenc Volán, gyakorlatilag hat év alatt - hatszor 25 millió forintjával - visszafizette neki a Gemenc Volán, és ez évben ismét meghosszabbították.
Nyilvánvalóan szükség volt a buszok tárolására, de ismét meghosszabbították 25 millió forint/évért a bérleti szerződést, sőt 6 ezer forint/óráért még vállalta a buszok szervizelését is ez a cég. De mellette bejött, hogy az irodaházat pedig Paks II. fogja bérelni tőle.
Azt kérdezem, ön szerint véletlen-e, hogy ezt a területet rögtön kibérelte az atomerőművet üzemeltető MVM Informatika vagy az MVM Zrt., illetve mi a véleménye erről az ügyről, ami nagyon hasonlít arra, amikor a balatonőszödi üdülőt Gyurcsány Ferenc cége lízingelte, utána pedig azt visszabérelte tőle az állam. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me