LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Nagy tisztelője vagyok a szekszárdi képviselőtestületnek és Szekszárd város minden polgárának, és nagyon örülök, hogy képviselő úr segítségével részletes betekintést kapunk a szekszárdi választópolgárok hétköznapi életéből. Bár megjegyzem, nem vagyok teljes egészében fölkészült minden szekszárdi életviszonyát illetően, a vagyoni helyzetét sem ismerem. Én még ott leragadtam, hogy valamikor ön ennek a csoportnak a tagja volt, akikről beszélt. Tehát olyan belső információval, mint ön, aki hosszú éveken keresztül a szekszárdi képviselőtestülethez és Szekszárd város politikai többségéhez tartozott, nyilvánvalóan nem rendelkezem, ezért a válaszom nyilván hiányos, de írásban a hiányosságokat az alábbiak szerint fogom pótolni.
Először is szeretném jelezni, hogy Magyarország Kormánya elkötelezett Szekszárd városának fejlesztése mellett. Amikor miniszterelnök úr a „Modern városok” programról megállapodott a szekszárdi képviselőtestülettel, annak egy fontos része volt az, hogy a Paksi Atomerőmű kapacitásfenntartásához hogyan tud Tolna megye és Szekszárd városa kapcsolódni. Abban vagyunk érdekeltek, hogy a szakképzés, a felsőoktatás, a szakképzett munkaerő biztosítása és egyéb más gazdasági lehetőségek tekintetében a Paksi Atomerőmű kapacitásfenntartásának 12 milliárd eurós beruházásából részesüljön Szekszárd városa és Tolna megye térsége is. (Dr. Harangozó Tamás: És Horváth István.)
Nagyon örülök a képviselő úr kérdésének, és nagyon örülök, hogy képviselő úr az LMP színeiben ezek szerint támogatja a Paks II. beruházást, és örömmel nyugtázza azt, hogy Szekszárd város önkormányzata, illetve a szekszárdiak is részesülhetnek ebből a beruházásból.
Ami pedig azt illeti, hogy Paks II. kötött-e ezzel a céggel konkrétan szerződést, meg fogom vizsgáltatni, képviselő úr, és ha megengedi, erről önt írásban részletesen tájékoztatni fogom. A föltett kérdésből nem volt világos, hogy mire fog pontosan kérdezni, ezért nem tudtam a vizsgálatot eddig elrendelni, de el fogom rendelni, képviselő úr, és tájékoztatni fogom az ingatlan sorsát illetően. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me