DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! A tisztánlátáshoz azért, azt előrevetítem, szükség lesz az MSZP-re és Botka Lászlóra is, de az az ügy, amire ön utal, rávilágít egy elég érdekes jelenségre, mégpedig arra, hogy hiába nem kormányoznak a szocialisták évek óta, mégis halomra hullanak ki a korrupciós csontvázak a szekrényből. (Derültség az MSZP padsoraiból.) Nem a Szeviép ügye egyébként az egyetlen.
Mert jól emlékszünk azért arra, hogyan játszották át fél áron a magyar ipart; emlékszünk az indokolatlan völgyhidakra, a pusztába épített alagutakra, vagy éppen a kamuegyesületek hálózatára. Ezek mind-mind azt bizonyították, hogy a baloldali kormányzás időszaka a legkorruptabb időszak volt a rendszerváltás óta.
Ami a Szeviép-ügyet illeti, itt valóban jó lenne azért tisztán látni. A vizsgálódás a hatóságok feladata, de azért mégiscsak az lenne a legkönnyebb, ha a szocialisták tisztáznák az ügyet, mégpedig azért, mert 11 milliárd forintnyi összeg tűnt el; 500 vállalkozót nem fizettek ki, közülük sokan valóban tönkre is mentek. Márpedig ez a cég a szocialista kormányok idején kapott milliárdos nagyságrendben megbízásokat. (Közbeszólások az MSZP padsoraiból, többek között: Lázártól, az első Orbán-kormánytól?)
Az ügyben valóban érdekes, kulcsfontosságú szereplő lehet Ujhelyi István MSZP-s képviselő sofőrje. Reméljük, hogy nem egy, a Kulcsár-ügyhöz hasonló Gyuszi taxisról van szó, aki nem csupán embereket, hanem komoly összegeket is szállított kétes körülmények között.
A körülmények mindenesetre nagyon-nagyon furcsák. Ez a sofőr a büntetőeljárásban elismerte, hogy két évig hetente-kéthetente 1-2 millió forint kölcsönt vett fel a Szeviéptől. Eközben a cég egyik leányvállalatának volt az ügyvezető igazgatója. Felmerül a kérdés, hogy mit tudhat ez az ember, és egyáltalán miért volt szükség erre a hitelfelvételre vagy úgymond kölcsönfelvételre. Egy biztos: Botka László megbízásából, bizalmából ez az ember 2014 óta a Szegedi Közlekedési Kft. repülési üzletágának a vezetője.
Sötétíti a képet, hogy Botka László ebben az ügyben összevissza hazudozik. (Gőgös Zoltán: Féltek, mi?) Először még azt is letagadta, hogy az önkormányzatnak egyáltalán volt szerződése ezzel a céggel, miközben Szeged városa csak 2010 májusában 2 milliárd forintot fizetett ki a cégnek.
Sok dolog történhetett, ami abból is látszik, hogy azt az embert, aki pár nappal ezelőtt a szegedi önkormányzat ülésén kártalanítást sürgetett és vizsgálóbizottságot követelt, bilincsben vitték el. (Gőgös Zoltán: Mert garázda volt! Bolond volt…) Így értelmezi a demokráciát Botka László, tisztelt Gőgös képviselő úr! (Gőgös Zoltán Kontrát Károly felé: Karcsi, a rendőrök a hibásak? Védd már meg a rendőreidet! Miért nem véded meg a rendőreidet? Nem Botka bilincselte meg, hanem a rendőrök!) Jó, ha tudjuk, hogy az MSZP még mindig a szemkilövetők és a rendőröket az állampolgárokra uszítók pártja. (Gőgös Zoltán Kontrát Károly felé: Miért nem állsz fel és véded meg…)
Tisztelt Képviselő Úr! Ilyen körülmények között (Gőgös Zoltán: Ki bilincselte meg? A Kontrát rendőrei… - Kontrát Károly: Nekem nincs egy rendőröm sem, az országnak vannak rendőrei…) mindenki joggal várja el az MSZP-től, hogy tisztázza a Szeviép-ügyet, mégiscsak a párt miniszterelnök-jelöltjéről van szó. (Gőgös Zoltán: Ne legyél már ilyen tróger hülye…) És ha már nekilendülnek, akkor tisztázzanak más dolgokat is. Adjanak még magyarázatot pár dologra, például arra, hogy hova lett a 400 milliárdos metróberuházás harmada, és kik a felelősök.
Tisztelt Gőgös Képviselő Úr! Kik a felelősök a négyesmetró-pénz eltűnéséért? Arra is adjon ön is magyarázatot, hogy hová tűnhetett az a szocialista képviselő, aki miatt időközi választást kellett kiírni Zuglóban, és aki százmilliós tartozást hagyott hátra; vagy arra, hogy hogyan kerülhetett több száz millió Simon Gábor számlájára. (Kunhalmi Ágnes: Ezt még én sem tudom!)
Ha nem tisztázzák ezeket, az csak azt bizonyítja, hogy Botka László éppolyan szocialista, mint a korábbiak, egy valóságos Hagyó Miklósba oltott Gyurcsány Ferenc; semmit sem tanult, nem is akar tanulni, és ugyanott folytatná, ahol a baloldal egyszer már abbahagyta.
Mi a magunk részéről biztosan nem szeretnénk visszatérni a nokiás dobozok korszakába. Köszönöm, hogy meghallgatott. (Gőgös Zoltán: Helikopterezés! - Kunhalmi Ágnes: Rogán helikopteréhez… - Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)
(14.40)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me