DR. MATOLCSY GYÖRGY,

Full text search

DR. MATOLCSY GYÖRGY,
DR. MATOLCSY GYÖRGY, a Magyar Nemzeti Bank elnöke: Köszönöm szépen, elnök úr. Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Ön megismételt egy kérdést, amelyre nagyon sokan egybehangzóan válaszoltak, és a válasz igen volt. Igen, Magyarországon egy külföldi szövetségesünk a budapesti nagykövetségen és annak akkori ügyvivőjén keresztül politikai befolyásolási tevékenységet végzett.
Ezt nagyon sokan, nagyon sokan így látták, és nagyon sokan hangot is adtak ennek. Ön ezt a kérdést megismételte, és erre ez a válasz: igen. A válasz: igen, megtörtént. De, képviselő úr, tudja, most már öntől nem kérdéseket várunk, hanem válaszokat. Hiszen én elmondtam azt, amit ön egyébként tévesen idézett, mert nem a Magyar Nemzeti Bank megbuktatásán keresztül próbálták megbuktatni a kormányt, hanem igenis a Magyar Nemzeti Bankon keresztül. Ez még súlyosabb.
(16.10)
Tehát ön ugyan rosszul idézte az én szavaimat, de nem ez az igazi gond. (Dr. Harangozó Tamás: Fussál neki még egyszer!) Az igazi gond az, képviselő úr, hogy ön továbbra is ugyanazt a kérdést teszi fel, amire már válaszoltunk sokan egybehangzóan, de nem válaszol a mi kérdéseinkre. (Derültség az MSZP soraiban. - Dr. Varga László: De ő kérdez. El van tévedve, elnök úr!) Amikor én elmondtam ezt a bizonyos beszédemet, akkor ön és eszme- és pályatársa (Az elnök csenget.), párttársa azonnal úgy gondolták, hogy az Amerikai Egyesült Államokról van szó. Miből gondolta, képviselő úr? A szövegben nem szerepelt sem ország, sem bármilyen olyan fogódzó, fogantyú, kulcs, ami erre a következtetésre vezetett volna.
Tudott-e ön korábban akkor erről a befolyásolási kísérletről? Tudott-e a többi akcióról, Róna Péter akciójáról? Tudott-e a bankpánik négyórás kísérletéről a következő évben? Nos, ilyen kérdésekre szeretnénk öntől válaszokat kapni. (Derültség az MSZP soraiban. - Szilágyi György: Nem te kérdezel!)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me