CSERESNYÉS PÉTER

Full text search

CSERESNYÉS PÉTER
CSERESNYÉS PÉTER nemzetgazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Én sajnálom, hogy nem veszik figyelembe azokat a tényeket, amelyek az elmúlt időszakban felmerültek és számtalanszor elhangzottak itt a parlamentben, és azokat az intézkedéseket, azokat a szándékokat, akaratokat és megnyilvánulásokat, amiket a kormányzat tett annak érdekében, hogy a foglalkoztatáspolitika terén, a bérek területén olyan helyzet alakuljon ki, amikor az emberek, akik gondolkoztak azon, hogy külföldön vállaljanak munkát, meggondolják magukat, és itthon helyezkedjenek el, vagy éppen akik külföldön vannak, azon gondolkozzanak, hogy hazajöjjenek. És erre van gyakorlat és van számtalan példa.
De hogy eredményeket sikerült elérni e területen, hadd mondjam el önnek ismétlésképpen és most már többször, hogy az elmúlt időszakban jelentősen nőtt a foglalkoztatás Magyarországon. Csak a versenyszféra - ezzel szeretnék mindenképpen példálózni - az elmúlt évben 144 ezerrel több munkavállalót foglalkoztatott, mint 2016-ban. Ez azt jelenti, hogy jelentős igény van a dolgozni akaró emberek iránt, és a bérek is jelentős mértékben emelkedtek. Ez azt jelenti, hogy ha a családi adókedvezményt is figyelembe vesszük, akkor az elmúlt hat évben a nettó bérek, amelyek egyben reálértékben is mondhatók, több mint 25 százalékkal nőttek, úgyhogy jelentős mértékben növekedtek, dinamizmusában egyébként Közép-Európában a legjelentősebb mértékben emelkedtek a bérek.
Ennek köszönhetően azt lehet mondani, hogy azok az emberek, akik nagy számban gondolkoztak azon, hogy elmennek külföldre, azt a gondolkozást vagy esetleg a szándék bejelentését nem váltották valóra abban a mértékben, mint esetlegesen egy felmérés kapcsán, egy statisztikai szám kapcsán ezt mutatták. Így azt lehet mondani, az elmúlt időszakban kiegyenlítődött azoknak a száma, akik külföldön kipróbálják magukat, tehát időlegesen munkát vállalnak külföldön, és azok, akik Magyarországra visszajönnek vagy Magyarországon vállalnak munkát, többek között a hazajövő, külföldön addig ott (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) dolgozó magyarok közül. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me