LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Bár nyilvánvalóan a liberális sajtó által provinciálisnak titulált világnézetem és értékrendem van, azt gondolom, nem az az egész világ, aki ebben az ügyben megszólalt. Illetve nagyon remélem, hogy nem ez az egész világ, úgyhogy ne essen túlzásokba, képviselő úr.
Másrészről pedig felhívnám a figyelmét arra, hogy az EU 27 tagországára nem vonatkozik a szabályozás, így a román példa teljesen sántít. Hiszen Romániával mint európai uniós taggal teljesen más viszony rendezi a felsőoktatás kérdéseit. Azt már csak megjegyzem, hogy a Romániában működő magyar képzést is folytató egyetemek Romániában állami elismerésben, sőt állami alapításban működő egyetemek.
Ami az egyéni törvényhozást illeti, képviselő úr, 28 vizsgált egyetemből 27 nem felelt meg az átláthatóság, az elszámoltathatóság alapvető kritériumának. Ön azt feltételezi, hogy ha a CEU a világ egyik legjobb egyeteme, akkor ezeket az alapvető feltételeket nem tudja teljesíteni? Ne becsülje ennyire alá Soros Györgyöt és az egyetemén tanítókat. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me