MAGYAR ZOLTÁN

Full text search

MAGYAR ZOLTÁN
MAGYAR ZOLTÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Államtitkár Úr! „Ezt ne csináld a jövőben, legalábbis, ha nem akarsz ebből problémát” - így szólt Czerván György államtitkár úr fenyegetőzése, amit ifjabb Bozsik József irányába tett. Ez egy eléggé zsarolásszagú telefonbeszélgetés, ami napvilágot is látott, és egy újabb ékes példája annak, hogy a Fidesz hogyan is kezeli ezeket a helyzeteket, pedig ifjabb Bozsik Józsefnek semmi más bűne nem volt, mint hogy szakmai alapon kritizálta azokat a nagy lovasberuházásokat, és itt kiemelten mondhatom Szilvásvárad példáját, amelyek bizony szakmai szempontból kifogásolhatóak.
A fogathajtók szövetségi kapitánya, legalábbis akkor még az volt, mindenképpen felvetett olyan ügyeket is, amelyek minden bizonnyal kényesek lehetnek a beruházóra nézve, illetve magára a beruházásra, de semmiképpen nem politikai irányúak voltak, szakmai síkon maradtak, őt mégis megbüntették, és ma már nem lehet a fogathajtók szövetségi kapitánya.
Adódnak a kérdések. Miként lehetséges, hogy ez a fedett lovarda teljesen véletlenül ismét Mészáros Lőrinc cége által építtetett? Talán ismeri, államtitkár úr, azt a problémát is, hogy egy fűtetlen nézőtérről beszélünk, ami azért Európa középén 2016-ban mégiscsak aggályos, amikor állítólag a lovassportot akarják ezzel népszerűsíteni. Remélem, nem az játszott közre, hogy az izsáki vadászházban használják ugyanezt a fűtést magáncélokra, és nem véletlen az sem, hogy ez esetben az izsáki polgármester a lovas szövetség alelnöke még mindig.
Tehát adódik a kérdés, hogy miért Mészáros Lőrincnek kellett ezt építeni. Miért lett ez is véletlenül 1,6 milliárd forinttal több, mint ahogy eredetileg megálmodták a beruházást? És ez a komplexum a lovasszakma szerint miért alkalmatlan a feladata ellátására? Egyáltalán, államtitkár úr, a nagy lovas fejlesztési ígéretekből miért csak az valósult meg, hogy szétlopják a beruházásokat? Ezekre várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me