ELNÖK

Full text search

ELNÖK
ELNÖK: Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy Szél Bernadett, Sallai R. Benedek és Ikotity István LMP-képviselők, valamint Kulcsár Gergely és Egyed Zsolt jobbikos országgyűlési képviselők ügyében az esedékes tiszteletdíj csökkentéséről szóló házelnöki döntést a Mentelmi bizottság hatályában fenntartotta. Erre figyelemmel az Országgyűlésről szóló törvény 51/A. § (9) bekezdése alapján a képviselők kérték az Országgyűléstől a tiszteletdíj-csökkentésről szóló döntés hatályon kívül helyezését. Erre tekintettel ma kezdődő ülésünk napirendje kiegészül ezekkel a döntésekkel, amelyekre a holnapi határozathozatalok körében kerül sor.
Tisztelt Ház! Soron következik ma kezdődő ülésünk napirendjének megállapítása. A napirendre, az ülés időtartamára, a felszólalási időkeretekre az elnöki jogkörben előterjesztett javaslat alapján döntünk. Kérem, foglalják el helyüket, és ellenőrizzék, hogy a kártyájukat elhelyezték-e a szavazógépben.
Most házszabálytól való eltérésre tett javaslatról döntünk. A Házbizottság a házszabálytól való eltérésben azt kezdeményezi, hogy az Országgyűlés a törvényalkotás parlamenti informatikai rendszerének használatával benyújtandó törvényjavaslatok és határozati javaslatok tárgyalása során úgy térjen el a határozati házszabályi rendelkezésektől, hogy amennyiben az egyes irományok elektronikus úton történő benyújtásáról szóló házbizottsági állásfoglalás alapján az előterjesztő kérelmére a házelnök egyetért a papíralapú benyújtással, arra - a határozati házszabály 34. § (1) bekezdésében foglalt határidők érvényesülése érdekében - a házelnök által meghatározott napon éjfélig legyen lehetőség. A házszabálytól eltérésre tett javaslatot H/14785. számon a honlapon megismerhetik.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hozzájárul-e a házszabálytól való eltéréshez. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
A Ház 156 igen szavazattal, 5 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett a házszabálytól való eltéréshez hozzájárult.
Az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló országgyűlési határozat 37. § (1) bekezdése értelmében az Országgyűlés egyes napirendi pontok időkeretben történő tárgyalását határozhatja el. Az elnöki jogkörben előterjesztett indítvány ennek alapján azt kezdeményezi, hogy a Politikai vita az Európai Unió tagállamai közötti munkabérkülönbségek csökkentésének érdekében című, V/14429. számú előterjesztést az Országgyűlés 4 órás időkeretben tárgyalja meg.
A napirendi ajánlás tartalmazza az időkeret felosztását. A Fidesz, a KDNP, az MSZP, a Jobbik és az LMP képviselőcsoportja kérésére a házszabály 37. § (4) bekezdése értelmében az időkeretes tárgyalás elfogadása esetén a képviselőcsoport rendelkezésére álló időkeret a kétszeresére emelkedik.
Felkérem Szűcs Lajos jegyző urat, hogy ismertesse az időkeret felosztására vonatkozó indítványt.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me