IKOTITY ISTVÁN

Full text search

IKOTITY ISTVÁN
IKOTITY ISTVÁN (LMP): Tisztelt Elnök Úr! Államtitkár úr nem válaszolt ismét csak a kérdésre. (Dr. Rétvári Bence: Nem döntött a kormány, az volt a válasz.) A kérdésem az volt, hogy mi lesz a sorsa ezeknek a vidéki karoknak, vidéki agrárképzési központoknak (Dr. Rétvári Bence: Négyszer megkaptad a választ.), és nem kaptuk meg azt a választ, hogy ezek a vidéki központok megmaradnak, függetlenek maradnak.
Államtitkár úr olyanokról beszélt, mint a mezőgazdaság versenyképessége, és sajnos és szégyenszemre minősítette azokat az oktatókat és mindazokat, akik ezen a területen dolgoznak, amikor azt mondta, hogy az ő munkájuk nem kitűnő és nem jó minőségű. (Dr. Rétvári Bence: Ezt ki mondta? Ezt te mondod!)
Államtitkár Úr! Azt javaslom, hogy nézzék meg, ha a mezőgazdaság fejlesztéséről van szó, nem kizárólag az az egyetlenegy létező szempont, hogy az agrár-GDP-t növeljük. Itt vannak olyan szempontok is, amiről az előbb beszéltem, például a vidék megtartó képessége, a vidéki felsőoktatási intézmények megtartása, mert értéket képviselnek.
Ha ezeket beközpontosítják, Budapestre az agrárképzést, azt gondolom, hogy azzal kiállítják a nagyon csúnya bizonyítványt magukról. Nem fogadom el a választ.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me